Search
Close this search box.
Search

Στη Ροδόπη ο Καραμανλής με αθλητικά και …

Πριν 7 έτη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έπιασε το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει τον Αύγουστο του 2009, στη Ροδόπη και τη Θράκη, όταν ήλθε ως επίτιμος άλλωστε δημότης του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών.

Φιλοξενούμενος στο πατρικό σπίτι του κουμπάρου, πρώην Υπουργού και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ξυλαγανή, όπως τότε, επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Χρόνος”, περπάτησε συνοδευόμενος από τον Ε.Στυλιανίδη, τον Αλ.Κοντό, τον Τ. Δημοσχάκη καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Μαρώνειας Χρ.Παπανικολάου και τον νυν Δήμαρχο Σ.Σταυρίδη στον ιστορικό και σπάνιας ομορφιάς δρόμο που συνδέει τα Πετρωτά με τη Μαρώνεια.

Είδε από κοντά το δρόμο που πέρασαν οι Πέρσες όταν εκστράτευσαν εναντίον της Ελλάδας, τη χώρα των Κικόνων, τα βήματα του Οδυσσέα όπως περιγράφονται από το Όμηρο στο Οδύσειο ρήθρο, τα αρχαία πατητήρια από όπου πήρε θρακιώτικο κρασί για να μεθύσει τον Πολύφημο, τη πανέμορφη παραλία της Σύναξης, την νεόκτιστη Εκκλησία της ανολοκλήρωτης Ρωμανίας, τα Βυζαντινά κάστρα και τα παραδοσιακά σπίτια της ιστορικής πρωτεύουσας της Ροδόπης.

Απόλαυσε το καφεδάκι του κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία της Ξυλαγανής μαζί με τους κατοίκους του χωριού. Τέλος το βράδυ επισκέφθηκε τον Ίασμο, όπου δείπνησε μαζί με τη νεώτερη γενιά των θεσμικών εκπροσώπων της Ροδόπης καθώς και κατοίκους της περιοχής.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του την προηγούμενη μέρα στη Δαδιά του ακριτικού Έβρου και συναντήσεις του με τους ακρίτες, όπου τον συνόδευσε και ο μοναδικός βουλευτής που απέμεινε στη ΝΔ της Θράκης κατά τις τελευταίες εκλογές, ο Α.Δημοσχάκης.

Μετά τη διανυκτέρευση του στην Ξυλαγανή συνέχισε και στα βόρεια της Ξάνθης, όπου τον περίμενε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Αλέκος Κοντός μαζί με αγρότες και άλλους φίλους από το νομό του.

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.