Search
Close this search box.
Search

“Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου” λέει ο Βασίλης Οικονόμου – Για σχεδιασμένη επίθεση κάνει λόγο ο βουλευτής (upd1)

Πριν 9 έτη

Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου, δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος δέχθηκε χθες επίθεση από αγνώστους στα Εξάρχεια.
«Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα, σε κανένα εκατοστό, ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική, όπως λέμε εμείς στη Νομική, σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω γι αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής» δήλωσε στο Mega.
Ο κ. Οικονόμου είπε ότι έχει στη συγκεκριμένη περιοχή το γραφείο του επί 10 χρόνια και πρόσθεσε: «Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου».
Περιέγραψε τη σκηνή της επίθεσης, λέγοντας ότι τον πλησίασαν οι άγνωστοι ένας εκ των οποίων τον ρώτησε εάν είναι ο Οικονόμου και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, τον γρονθοκόπησε.
Το περιστατικό διήρκησε όπως ανέφερε, 3-5 λεπτά, ωστόσο δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος. Ανέφερε, όμως, ότι τον απείλησαν να μην ξαναπάει στην περιοχή γιατί θα τον σκοτώσουν.

«Τι έγινε ξαφνικά χθες; Μου κάνει εντύπωση», είπε μιλώντας στον Real FM, μιλώντας για ομάδα «κομάντος. «Οι δέκα καταδρομείς κουκουλοφόροι που μου επιτέθηκαν, δεν ήταν ο κόσμος, δεν ήταν πολίτες που έχουν αντιρρήσεις με εμένα. Ήταν καταδρομική ομάδα, έδρασε βάσει σχεδίου», τόνισε ακόμη, ενώ ανέφερε ότι αφού του επιτέθηκαν, οι δράστες «φώναξαν μπροστά σε όλους ότι αν ξαπατήσω στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν».

Σε ερώτηση για το ποια εκτιμά ότι ήταν τα κίνητρα των δραστών, απάντησε ότι «Ηθελαν να κατοχυρωθεί στη λαϊκή συνείδηση ότι στα Εξάρχεια δεν θα μπαίνουν άνθρωποι που δεν θα παίρνουν διαβατήριο από αυτούς τους τραμπούκους».

Πάντως, αν και εμμέσως παραδέχθηκε ότι φοβάται, τόνισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τα Εξάρχεια. «Εκεί είναι το γραφείο μου, δεν πρόκειται να… μεταναστεύσω. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι τόσο ατρόμητος και δεν θα υπολογίσω όλες τις παραμέτρους. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε μία διαδικασία στην οποία ο καθένας με έναν αυταρχικό και γκανγκστερικό τρόπο βγάζει διαταγές απαγόρευσης διέλευσης σε μία περιοχή. Δεν πρέπει να το δεχθεί η ίδια η κυβέρνηση αυτό», τόνισε, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη Πολιτεία, προκειμένου να παύσει να είναι «άβατο» τα Εξάρχεια.

Ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε και τα βέλη του εναντίον του Θανάση Παπαχριστόπουλου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι «η βία φέρνει βία», αναφορικά με την επίθεση.

«Δεν έγινε επεισόδιο με πολίτες με καθαρό το πρόσωπο, με ανθρώπους που δεν συμφωνούν μαζί μου μιλάμε για κουκούλες και κράνη. Αν θεωρεί ότι αυτοί εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα και αυτοί είναι οι πεινασμένοι που πήραν κουκούλες και κράνη, να πάει να τους εκπροσωπήσει», είπε ο κ. Οικονόμου, σχετικά με το αν αυτά τα περιστατικά βίας οφείλονται και στην κρίση και το μνημόνιο.

«Αν ο Παπαχριστόπουλος και οι ΑΝΕΛ καταδικάζουν μεν την επίθεση, αλλά λένε ότι είναι ο λαός της κουκούλας και του κράνους, που χτυπούν ανελέητα, τότε να τους χαίρονται», συμπλήρωσε ακόμη.

Τι έγραφε το 15minutes.gr:

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 22:00, την ώρα που ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου βρισκόταν μπαρ «Ζάχαρη και Αλάτι» επί της οδού Βαλτετσίου, χωρίς να συνοδεύεται από άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας.

Αιφνιδιαστικά, μπήκαν στο μαγαζί περί τα δέκα άτομα με κράνη και κουκούλες και τον ρώτησαν αν είναι ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και όταν απάντησε άρχισαν να τον χτυπούν.

Ο κ. Οικονόμου φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν μας πτοούν. Και θα λογοδοτήσουν».

«Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο βίας στην Αθήνα. Μόνο ντροπή. Τα άβατα επιστρέφουν, οι πολίτες τρομοκρατούνται, η κυβέρνηση αδιαφορεί», δήλωσε μέσω twitter η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Πλακιωτάκης: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές

Στον «Ερυθρό Σταυρό» επισκέφθηκε τον βουλευτή του κόμματός του και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη υψίστης βίας, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να σταματήσει να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές όπως κάνει μέρος των στελεχών του. «Καλώ την Ελληνική Αστυνομία να βρει, να συλλάβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες» τόνισε.

Τζιτζικώστας: Να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε: «Αυτό που έγινε οφείλουν να το καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε μια ώρα, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση».

Σαμαράς: Η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι

Άνανδρη χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!», σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

Βαρβιτσιώτης: Βασίλη, κουράγιο

Την συμπαράστασή του στον Βασίλη Οικονόμου εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Βασίλη κουράγιο. Η αλητεία δεν θα περάσει» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Μπουκώρος (Βουλευτής ΝΔ): Ελπίζουμε να μην τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει συνήγορο για τους δράστες


Στον Ερυθρό Σταυρό βρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος τόνισε: «Καταδικάζουμε την επίθεση που είναι η δεύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα εναντίον βουλευτών της ΝΔ, με τη μόνη διαφορά ότι οι δράστες προέρχονται από διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση. Ελπίζουμε να μην τρέχει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να βρει έναν καλό συνήγορο υπεράσπισης των δραστών».Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά:«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση, να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους, σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή της ΝΔ ενώ εκείνος βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, με τον κ. Οικονόμου να του δηλώνει ότι έχει χτυπηθεί πολύ. Ο κ. Βούτσης, εξέφρασε τη συμπαράσταση, τον αποτροπιασμό και την καταδίκη της βουλής για την ενέργεια εναντίον του.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.