Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας και το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών, που ήταν ομόφωνη, υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για μη δίκαιη δίκη και κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.
Παράλληλα οι δικαστές επισημαίνουν ότι για τα τρία αδικήματα που τους αποδίδονται δεν υπάρχουν νέα στοιχεία, ενώ τα υπόλοιπα αδικήματα είναι παντελώς αόριστα.
Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης τονίζοντας ότι «από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο νέο αίτημα δεν γίνεται επίκληση νέων στοιχείων που να δείχνουν ότι θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι έχει αλλάξει η κατάσταση στην Τουρκία».
Από την πλευρά τους, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που είχε η σύλληψή τους στις οικογένειές τους και αρνήθηκαν τις κατηγορίες. «Όταν σκεφτόμαστε εκείνη τη νύχτα είναι σαν το σπίτι μας να έπιασε φωτιά και εμείς αποφασίσαμε να προστατευτούμε πηγαίνοντας στο γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε τη φωτιά και η μοίρα μας εξαρτάται από το πώς μας βλέπει ο γείτονας» είπε ένας εξ αυτών.
Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Γιάννης Ιωαννίδης και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης που εξετάστηκαν ως μάρτυρες, επισήμαναν ότι η έκδοση των «οκτώ» στην Τουρκία ισοδυναμεί με εισιτήριο για βασανιστήριο και άδικη δίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το κράτος δικαίου στην Τουρκία αυτοκτόνησε».