Search
Close this search box.
Search

Συνελήφθη ο Γ. Φιλιππάκης μετά την εισαγγελική παρέμβαση – Θύελλα αντιδράσεων για τα σχόλιά του

Πριν 7 έτη

Τη σύλληψή του τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με την ανάρτησή του όσον αφορά την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην οποία το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών, εκτοξεύει απειλές εναντίον του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γιώργος Φιλιππάκης μέσω Facebook.

Αυτό που προκάλεσε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ήταν η ανάρτησή του στο Facebook στην οποία έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ στο Facebook, όπως και άλλες απειλές που δημοσιεύτηκαν στα social media εναντίον του.
Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη…

Κατά πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ασκήσουν δίωξη τόσο για την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, όσο και για τα υπόλοιπα απειλητικά μηνύματα εναντίον του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Τι έγραψε στο facebook o συνταξιούχος δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ:

«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν . Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Απαντώντας σε διάφορα επικριτικά σχόλια κάτω από ανάρτησή του, ο γνωστός δημοσιογράφος όχι μόνο επέμεινε, αλλά εκτόξευσε και νέες απειλές…

Ο Γ. Φιλιππάκης κατέβηκε στις 4 Ιουνίου 2015 στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με το Συνδυασμό ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (FinancialCrimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι). Κέρδισαν μία έδρα για το ΔΣ, Αγγελής Γιάννης 188, Άρης Χατζηστεφάνου 157 και Φιλιππάκης Γιώργος 122 σταυρούς Ο Αγγελής Γιάννης μετά απο μια εβδομάδα παραιτήθηκε και αντι να αναλάβει ο επόμενος στη σειρά ανέλαβε ο Φιλιππάκης…

Αλλά όπως έλεγαν και κάποιοι συνάδελφοί του ο συγκεκριμένος είναι από τους πιο… γραφικούς, ακόμη και στο αστυνομικό ρεπορτάζ που υποτίθεται ότι κάλυπτε, εργαζόταν στο Alter, – από τους μπροστάρηδες οι οποίοι υποστήριζαν να κλείσει το κανάλι και να μείνουν συνάδελφοί του, άνεργοι στο δρόμο-  και αυτό διότι ο ίδιος έπαιρνε τη σύνταξή του και δεν είχε πρόβλημα ενώ κατέβαινε και υποψήφιος με το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές και ήθελε “αγωνιστικά” ψηφαλάκια.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.