Search
Close this search box.
Search

«Σφάζονται» για μια θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια – Σε ποιους νομούς υπάρχουν κόντρες  – Όλα τα ονόματα

Πριν 8 έτη

Μπορεί, επισήμως τουλάχιστον, οι εθνικές εκλογές να αργούν ακόμη, ωστόσο, οι διεργασίες καλά κρατούν στο γαλάζιο στερέωμα. Μάλιστα σε νομούς της επαρχίας όπου η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει την πλειοψηφία των βουλευτών, λόγω της πρωτιάς που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις οι υποψήφιοι βουλευτές ακονίζουν τα μαχαίρια για μια θέση στα ψηφοδέλτια.giannopoulos-660_0

Στη Φθιώτιδα η πιθανολογούμενη επάνοδος του Θανάση Γιαννόπουλου ανακατεύει την τράπουλα αφού εκεί η ΝΔ μπορεί να βγάλει και τέσσερις έδρες. Μοναδικός βουλευτής του νόμου σήμερα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας με πρώτο επιλαχών τον πρώην δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά. makri_lena

Spyros_KapralosΣτο ψηφοδέλτιο όμως θα είναι ακόμα οι πρώην βουλευτές του νόμου Λένα Μακρή και Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της γαλάζιας Κ.Ο. Σπύρος Καπράλος ενώ προς τα εκεί κινείται και ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου. kirtsosΤην ίδια ώρα όμως όπως έχει αποκαλύψει το 15minutes.gr την κάθοδο του στο ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας εξετάζει και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το χρόνο των εκλογών.

mavraganis

mitsotakisfotilasΣτην Αχαΐα νέοι είσοδοι είναι αυτοί του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα όπως και του πρόεδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αχαΐας Γιώργου Κουτρουμάνη. davlouros

konidari_antonopoulos

Βέβαια υποψήφιοι θα είναι μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, ο πρώτος επιλαχών Άγγελος Τσιγκρής και η Ελένη Κονιδάρη – Αντωνοπούλου (φωτογραφία). Μοναδικός βουλευτή του νόμου σήμερα είναι ο Ανδρέας Κατσανιώτης (στη φωτογραφία δεξιά).

tsaknakis

Ακόμα και στην μονοεδρική των Γρεβενών γίνεται μάχη αφού μια θέση στα ψηφοδέλτια ερίζουν μεταξύ άλλων ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης, ο Ανδρέας Πάτσης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θανάσης Σταυρόπουλος.

topsidesΣτον Έβρο πέραν του νυν βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, οι φήμες θέλουν τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, να έχει εκδηλώσει και αυτός την επιθυμία του να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως η σύζυγος του διατηρεί σχέσεις με τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

baxaridouΠάντως υποψήφια θα είναι ακόμα η Χρύσα Μπαχαρίδου ενω θα κατέβουν εκ νέου οι Άκης Γεροντόπουλος και Αλέκος Δερμετζόπουλος ενω ενδιαφέρον δείχνει και ο “ντορικός” πρώην βουλευτής του νομού, Σταύρος Κελέτσης.

anna maniΣτην Πιερία για παράδειγμα που η ΝΔ μπορεί να βγάλει και τους τέσσερις βουλευτές γίνεται χαμός. Πέρα από τον βουλευτή του νομού και την πρώτη επιλαχούσα που θεωρούνται σίγουροι μια σειρά από γαλάζια στελέχη ερίζουν για μια θέση. Στην πρώτη σειρά ενδιαφέροντος είναι ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τα μέλη της Π.Ε. Λευτέρης Μωϋσιάδης, Νίκος Λιακόπουλος, η “σαμαρική” Έφη Μπάσδρα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Τάπρας, ο Δημήτρης Μπέης που ήταν και στις τελευταίες εκλογές κ.α.

Ίδια κατάσταση και στην Ημαθία όπου η ΝΔ με τα σημερινά δεδομένα θα βγάλει τουλάχιστον τρεις βουλευτές από τους τέσσερις. Πέρα από τον βουλευτή του νομού Απόστολο Βεσυρόπουλο υποψήφιος θα είναι ακόμα ο πρώην βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης και o Αναστάσιος Μπαρτζώκας. mpatsaraΗ πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα κάνει, με τον Κώστα Γιοβανόπουλο που μεταπήδησε από τους ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 να είναι εκ νέου στα γαλάζια ψηφοδέλτια ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο Απόστολος Εμμανουηλίδης.

KONSOLAS VOULI_12Μεγάλη μάχη όμως γίνεται και στα Δωδεκάνησα όπου οι διάφορες ήταν οριακές στις τελευταίες εκλογές. Βουλευτής του νομού είναι ο Μάνος Κόνσολας ενώ πρώτος επιλαχών ο Βασίλης Υψηλάντης. Ακόμα οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς θα είναι πάλι υποψήφιοι ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Γιάννη Κρητικού, της Νινέττας Μανούση και του Αντώνη Γιαννικουρή. kiritsis-dimarxos-ko-630x386Πάντως πολλοί υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις με τον δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση αλλά και τον προσφάτως παραιτηθέντα δημοτικού συμβούλου, Γιώργο Κοπάδη.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.