Search
Close this search box.
Search

Τέλος στην ταλαιπωρία των ηλικιωμένων με τα διπλώματα οδήγησης βάζει ο υπουργός Μεταφορών

Πριν 5 έτη

Τέλος στην ταλαιπωρία των ηλικιωμένων οδηγών που θέλουν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους αναμένεται να βάλει άμεσα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με ειδική εγκύκλιο που αναμένεται να έχει κατατεθεί το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ” το ζήτημα είναι σοβαρό με τους λεγόμενους 74άρηδες,  δηλαδή με τους ανθρώπους που είναι κάποια ηλικίας. Οι οποίοι για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους περνάνε έναν πραγματικό Γολγοθά. Πρέπει να πάνε πέντε φορές στις Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας, να μπούνε σε μία απίστευτη γραφειοκρατία για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κατακαλόκαιρο”.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Κ. Καραμανλής και απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα το αλλάξει είπε έχει ήδη υπογράψει υπουργική απόφαση, όπου δίνεται μία παράταση ώστε τα διπλώματά τους να ισχύουν, να μπορούν να οδηγούν δηλαδή μέχρι να νομοθετήσει η κυβέρνηση.

Στην ερώτηση αν αρκούν ιατρικές εξετάσεις μόνο για τους ηλικιωμένους οδηγούς ο κ. Καραμανλής είπε: “Να μπει μια δεύτερη βαθμίδα προστασίας με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Σε καμία χώρα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει αυτό το καθεστώς, για τους ανθρώπους άνω των 74 ετών. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν σήμερα να ερχόμαστε και να ταλαιπωρούμε αυτή την κατηγορία πολιτών. Οι υπηρεσίες του υπουργείου μου έχουνε πει ότι μόνο 15 ή 20 από όλους τους 74άρηδες έχουνε κοπεί.  Επομένως πρέπει να το δούμε με σοβαρότητα. Προτεραιότητά μας είναι να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Ειδικά οι πολίτες αυτής της ηλικίας».

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.