Search
Close this search box.
Search

Την Παρασκευή στις 12:00 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό

Πριν 8 έτη

Την Παρασκευή, στις 12:00 το μεσημέρι, συγκαλείται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος και η Τουρκία.

Στο Συμβούλιο θα λάβει μέρος και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι περιμένει δεν περιμένει στη συνάντηση τίποτα παρά «ένα ευχολόγιο από την στιγμή που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα έχουν δεσμευθεί με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και του NATO που δημιουργούν το πρόβλημα». Διευκρίνισε όμως ότι θα συμμετάσχει ώστε να εκφράσει τις θέσεις του ΚΚΕ.

Η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται ότι θα είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να δοθεί πνοή ζωής στα σχέδια για συλλογική ευρωπαϊκή αντίδραση στην προσφυγική κρίση με εμπλοκή και της Τουρκίας, ειδικά τώρα που το NATO έχει αρχίσει να επιχειρεί στα νερά του Αιγαίου με στόχο την πάταξη των δικτύων διακίνησης ανθρώπων.

Η Σύνοδος έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Αυστρίας και σειράς κρατών των Βαλκανίων να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται κάθε μέρα στο έδαφός τους, κίνηση που έχει εγκλωβίσει περίπου 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο αριθμός των «παγιδευμένων» ανθρώπων δεν αποκλείεται να φτάσει τις 50.000 έως 70.000 μέσα στον επόμενο μήνα, όπως εκτίμησε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.