Αύριο Τρίτη αναμένεται να αποφασίσει ο Άλεξης Τσίπρας ποιος θα αντικαταστήσει τον Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας. Πρέπει να ξεκαθαριστεί οτι ο Κωστας Ζουράρις εκπροσωπούσε τους ΑΝΕΛ στο υπουργείο Παιδείας.
Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να προωθηθεί βουλευτής ή στέλεχος απο το κόμμα του Πάνου Καμμένου στο εν λόγω υπουργείο με το όνομα του Θανάση Παπαχριστόπουλου να είναι ήδη στο τραπεζι.
Ο πρωθυπουργός έχει όμως μια εισήγηση να αφήσει κενή τη θέση και να την αναπληρώσει με το που θα κλείσει και τυπικά η αξιολόγηση, όταν και προτίθεται να κανει διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό του σχήμα. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση – μικρός ανασχηματσμός – θα γίνουν προς το τέλος Ιανουαρίου ή μέσα στο πρώτο 15μερο του Φεβρουαρίου, μετά και το τυπικό τέλος της τρίτης αξιολόγησης.
Σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν ειναι αυτονόητο οτι θα προωθηθεί στέλεχος των ΑΝΕΛ στο υπ. Παιδείας και μπορεί να πάρουν άλλη θέση στο κυβερνητικό συμβουλιο.
Πάντως η κυβέρνηση θέλει κατ΄ αρχάς την ομαλή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απόψε στη Βουλή. Ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η εικόνα που εκπέμπει, παρουσιάζει εδώ και καιρό προβλήματα και χρειάζονται άμεσα διορθωτικές κινήσεις, καθώς η προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής, δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα.