Search
Close this search box.
Search

Τι θα γίνει με το SMS μετακινήσεων μετά την 4η Μαΐου – Πιθανόν η σταδιακή κατάργησή του

Πριν 4 έτη

Πέραν της επαναλειτουργίας των σχολείων, των μικρών καταστημάτων κλπ., στο επίκεντρο του σχεδιασμού για την επόμενη ημέρα βρίσκεται και το σύστημα των SMS για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φύγουν τα SMS από την καθημερινότητά μας από τις 4 Μαΐου και μετά. Θα γίνει όμως;

Το Μαξίμου σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προτείνει τη σταδιακή κατάργηση του συγκεκριμένου συστήματος για τον γενικό πληθυσμό.

Στην ερώτηση εάν το άνοιγμα των καταστημάτων θα συμπέσει χρονικά με τη λήξη του μέτρου αποστολής sms κ.ο.κ., ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, απάντησε ως εξής: «Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα έχουμε σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, είναι λογικό ότι δεν θα υπάρχουν πλέον οι αναγκαίοι περιορισμοί στην κίνηση, δεν θα δηλώνεται δηλαδή», σημειώνοντας με έμφαση, ότι οι περιορισμοί στον συγχρωτισμό θα εξακολουθούν να υπάρχουν, δηλαδή περιορισμένος αριθμός πελατών στα καταστήματα, μέτρα ατομικής υγιεινής, ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κατηγορίες.

«Η ζωή μας αισθάνομαι ότι δεν θα είναι ίδια, όταν με το καλό τον Μάιο θα βρεθούμε στη μεταβατική φάση προς την ομαλότητα. Έχει γίνει μέρος της δικής μας συνείδησης και του συλλογικού υποσυνείδητου, ότι πλέον θα πρέπει να τηρούμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής», δήλωσε στη συνέχεια ο Γ. Γεραπετρίτης.

Με άλλα λόγια, η καλή ατομική υγιεινή, η έλλειψη στο συγχρωτισμό μεγάλης κλίμακας, η προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας είναι πλέον στοιχεία τα οποία ούτως ή άλλως θα τα τηρούμε. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο έχουμε αποκτήσει. «Αν κάτι κερδίζουμε στο χρόνο που έχει περάσει και έχουμε, δυστυχώς βεβαίως, αυτή τη μικρή κλίμακα στις απώλειες της ανθρώπινης ζωής, είναι το γεγονός ότι μάθαμε ότι πρέπει να συμμορφωνόμαστε με όσα οι επιδημιολόγοι μας επιτάσσουν», πρόσθεσε.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.