Search
Close this search box.
Search

Του Δημήτρη Τζάνου:
Σκότωσε το ΠΑΣΟΚ που έχεις μέσα σου

Πριν 8 έτη

Σύντροφε, δυστυχώς, είμαστε λιγότεροι. Δυστυχώς χάσαμε, δυστυχώς επτωχεύσαμεν. Είμαστε λιγότεροι και πρέπει να το αποδεχθούμε. Αναφέρομαι, παρότι δεν ανήκω ιδεολογικά στον χώρο, στους εναπομείναντες συντρόφους του ΠΑΣΟΚ. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλές υποομάδες, αλλά ως ξένος δεν μπορώ να έχω γνώση αυτών. Θα τους αναφέρω χοντρικά (τους εναπομείναντες), ως Βενιζελικούς, εκσυγχρονιστές ρε αδελφέ.

Παρά τις διαφορές μας, βρισκόμαστε στη πλευρά της ίδιας όχθης. Και είμαστε δυστυχώς, λιγότεροι. Ο ελληνικός λαός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και αυτά αποτυπώθηκαν εύσχημα στο περυσινό δημοψήφισμα. Οι ΝΑΙ και οι ΟΧΙ. Κακά τα ψέματα το ΟΧΙ περιλαμβάνει το Σύριζα, το ΚΚΕ, τους ΑΝ. ΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, ενώ αντίθετα το ΝΑΙ αποτελούνταν κυρίως από τη ΝΔ, το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Δεν έχει νόημα για το ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να πείσει τους πρώην ψηφοφόρους του που πρόσκεινται πλέον στο Σύριζα για τη λαθεμένη τους επιλογή. Δεν έχει νόημα η ΝΔ να προσπαθήσει να φέρει πίσω τους νυν ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Οι διαφορές αντίληψης στον τρόπο λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους, είναι ανυπέρβλητες και δυστυχώς οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ δεν μπορούν να πειστούν. Θεωρούν , ότι όλα λύνονται με ένα μαγικό ραβδί, ότι δεν χρωστάμε, αλλά μας χρωστούν, ότι τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει, ότι οι ξένοι θέλουν το κακό μας (παρόλο που οι ξένοι φωνάζουν για μείωση δαπανών αντί της φοροκαταιγίδας). Δεν θέλουν να δουν κατάματα την αλήθεια, αλλά προτιμούν να εξαπατηθούν, είτε λόγω απελπισίας είτε λόγω ευήθειας. Σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνουν, δεν ακούν και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση αποβαίνει άκαρπη.

Πρέπει, λοιπόν, αγαπητέ σύντροφε να κάνεις την υπέρβαση και να στηρίξεις τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Ξέρω, ότι είναι δύσκολο, αλλά αυτή είναι η μοναδική λύση, γιατί μπορεί να είμαστε λιγότεροι σε απόλυτους αριθμούς, αλλά την σχετική πλειοψηφία που χρειάζεται το πρώτο κόμμα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού την σχηματίζουν. Ξέρω πως υπάρχουν σαφείς ιδεολογικές διαφορές γι αυτό και πρέπει να σκοτώσεις το ΠΑΣΟΚ που έχεις μέσα σου, γιατί παρά τις όποιες διαφορές, στα μεγάλα (Ευρώπη, Ευρώ, εξωτερική πολιτική, Παιδεία) είμαστε μαζί. Και τα μεγάλα έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Αν στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου η πρωτιά έπαιζε μεταξύ Σύριζα και ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχε συρρικνωθεί στο 5%, θα έκανα την καρδιά μου πέτρα και θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Γιατί το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο και η χώρα κινδυνεύει, όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος, από την κυβέρνηση των ανίκανων, ιδεοληπτικών, παλαβών αριστερών.
Πρέπει μα ενωθούμε όλοι μαζί, αυτοί που συμφωνούμε στα βασικά, για να φύγει η πιο άχρηστη και επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Τζάνος είναι δικηγόρος

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.