Search
Close this search box.
Search

Του Σωτήρη Παπαδημητρίου*
Μόνο από την αλαζονεία, θα «χαθεί» το παιχνίδι

Πριν 6 έτη

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση.

Ο πανικός που διακατέχει το κυβερνητικό επιτελείο και την επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, τους οδηγούν από γκάφα σε γκάφα.

Το πρόχειρα στημένο και κακόγουστο σόου του Ζαππείου, από το οποίο απουσίασε ο «αρχιτέκτονας της συμφωνίας» Θ. Τσακαλώτος,  ανέδειξε ακόμη περισσότερο την ανάγκη τους να παρουσιάσουν ως επιτυχία, μια συμφωνία που δεσμεύει την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε μια διαρκή λιτότητα, ως το 2060.

Εξίσου αποτυχημένο αποδείχθηκε και το σόου των Πρεσπών. Όσο ικανή κι αν είναι η επικοινωνιακή ομάδα του κ. Τσίπρα, δεν μπορεί να παρουσιάσει το άσπρο, μαύρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι κατά της συμφωνίας κι εξοργίζεται, όταν βλέπει τους κ.κ. Κοτζιά και Τσίπρα να χαμογελούν την ώρα που υπογράφουν την παράδοση της Μακεδονίας στον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας.

Η συμφωνία των Πρεσπών ξόδεψε τα ελάχιστα αποθέματα πολιτικού κεφαλαίου της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας και λειτούργησε ως πυροκροτητής για τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση.

Το πλοίο βουλιάζει και τα ποντίκια που το κατάλαβαν, άρχισαν ένα ένα να πηδούν, για να σωθούν.

Η εξουσία δεν λειτουργεί πλέον ως συνεκτικός ιστός, σε μια συμμαχία που ήταν ούτως ή άλλως αταίριαστη εξαρχής.

Το κλίμα δεν αντιστρέφεται με παραμύθια και φαντάσματα περί νέων Ιουλιανών κι αποστατών.

Η Κυβέρνηση δεν θα πέσει από επιχειρηματίες και σκοτεινά συμφέροντα. Θα πέσει γιατί εξαπάτησε αυτούς που την πίστεψαν, αλλά και γιατί δεν δημιουργεί καμία θετική προσδοκία για το μέλλον.

Στην κοινωνία διαμορφώνεται ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, που θέλει να καταψηφίσει καταρχήν τη σημερινή Κυβέρνηση.

Το μεγάλο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο είναι να αξιοποιήσει πολιτικά αυτή την τάση του εκλογικού σώματος.

Να αρθρώσει έναν αξιόπιστο πολιτικό λόγο και να μετατρέψει το ρεύμα διαμαρτυρίας, σε θετική ψήφο για την κεντροδεξιά παράταξη.

Θετική ψήφο για την ημέρα διεξαγωγής των επόμενων εκλογών, αλλά και ψήφο ελπίδας για το μέλλον της χώρας.

Η νίκη στις εκλογές δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος. Από την επόμενη μέρα ξεκινούν τα δύσκολα.

Για να παραμείνει πολλά χρόνια στο τιμόνι της χώρας η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, απαιτείται ενότητα δυνάμεων, σύνθεση θέσεων κι απόψεων, διαρκής επαφή με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ο μεγάλος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο εφησυχασμός και η αλαζονεία.

*Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.