Search
Close this search box.
Search

Του Σωτήρη Παπαδημητριου
Ανταλλαγή Κατσίκη με τους δύο στρατιωτικούς

Πριν 6 έτη

Η κωμωδία με τους ΑΝΕΛ και τη συγκυβέρνησή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λάβει σύντομα τέλος. Αυτό απαιτεί το εθνικό συμφέρον. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε μια γελοία κατάσταση, που εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Δεν είναι δυνατόν, σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, εκπρόσωποι και των δύο «αταίριαστων» εταίρων αυτής της κυβέρνησης να εκφράζουν δημόσια θέσεις, που «θολώνουν» την εικόνα της χώρας.

Η Ελλάδα δεν αντέχει τους «λεονταρισμούς» Καμμένου απέναντι σε έναν γείτονα που προωθεί συστηματικά τα στρατηγικά του συμφέροντα, σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Τουρκία ανέτρεψε σε λιγότερο από δύο μήνες, με τη δύναμη των όπλων της και με μικρό σχετικά κόστος σε ανθρώπινες ζωές, τη Συνθήκη της Λωζάννης. Απέσπασε εδάφη της Συρίας που σε έκταση αντιστοιχούν στην έκταση της ελληνικής Θράκης.

Πρέπει λοιπόν, όσο είναι νωρίς, να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι δεν αναχαιτίζεται η τουρκική επιθετικότητα με κινήσεις «δημοσίων σχέσεων» και επικοινωνιακά τρικ , όπως οι επανειλημμένες «κινητοποιήσεις» και «ασκήσεις» επίλεκτων μονάδων των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Μια σοβαρή χώρα διαφυλάσσει αποτελεσματικά την ειρήνη όταν προετοιμάζεται συστηματικά για πόλεμο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν στέλνουμε ως χώρα ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα στην Τουρκία, όταν είμαστε έτοιμοι να υποχωρήσουμε στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, χρησιμοποιώντας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών το «επιχείρημα» ότι τα Σκόπια είναι μικρή χώρα, άρα δεν συνιστούν απειλή.

Και δεν μας παίρνει κανένας στα σοβαρά, όταν από τη μια αναδεικνύουμε σε μείζον ευρωπαϊκό ζήτημα, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τη σύλληψη και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ζητώντας τη βοήθεια των εταίρων μας για την αποφυλάκισή τους. Και από την άλλη βγαίνουν κυβερνητικοί βουλευτές που υιοθετούν την τουρκική επιχειρηματολογία, προτείνοντας δημόσια την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους «συναδέλφους» τους, που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει «να μπει φρένο» σε αυτήν τη γελοιότητα. Και ένα πρώτο σωστό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, θα ήταν η ανταλλαγή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κατσίκη με τους δύο στρατιωτικούς μας. Θα έπρεπε μάλιστα ο ίδιος να την προτείνει, για να εξιλεωθεί για την απερίσκεπτη δήλωσή του. Αν γίνει αυτό, ίσως να σταματήσει ο κάθε άσχετος και ανεύθυνος που «από σπόντα» βρέθηκε στη Βουλή να πετάει «μπαρούφες» που μας εκθέτουν ως χώρα και ως λαό.

*Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

** To κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.