Search
Close this search box.
Search

Το Βατοπαίδι, η επίσκεψη στο Άγιο Όρος, ο αρθρογράφος και… η άγνωστη επίσκεψη 

Πριν 8 έτη

tsipras maximou

Συριζαϊκός εκνευρισμός

Εκνευρισμό και αμηχανία στην κυβέρνηση μαθαίνω ότι προκαλούν κατά σειρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αρνητικές δημοσκοπήσεις, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδας, αλλά και η σκανδαλώδης ιστορία με τα πόθεν έσχες των… υπερθεματιστών. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μπροστά σε πολυμέτωπη κρίση και πολλαπλή αμφισβήτηση με το Μαξίμου (κυρίως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς) να αντιδρούν σπασμωδικά στην πορεία φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ και την διαφαινόμενη αποτυχία κεντρικών επιλογών τους.

moni-vatopaidiou

Το φάντασμα του… Βατοπαιδίου

Το αρνητικό σκηνικό στην κυβέρνηση ήδη συζητείται έντονα στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου επικρατεί πανικός για τα μελλούμενα. «Μην την πάθουμε όπως ο Καραμανλής με το Βατοπαίδι» ακούστηκε προ ημερών σε μια σύσκεψη και γι’ αυτό έσπευσε ο Αλ. Τσίπρας να πει από την Κεντρική Επιτροπή: «Αν κάποιος από τους υπερθεματιστές δεν έχει την ικανότητα να πληρώσει ή δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα χρήματά του θα εκπέσει». Το μήνυμα ήταν σαφές.

tsipras_ko_syriza

Οργή βουλευτών

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, υπάρχουν τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε υπαρξιακή και κατ’ επέκταση πολιτική κρίση, καθώς σειρά περιστατικών τις τελευταίες μέρες καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο εισέρχεται σε μία κρίσιμη φάση, με σημάδια αποσύνθεσης και αδιέξοδες επιλογές, αλλά και ότι χάνει την ψυχραιμία της μπροστά στη διαφαινόμενη απώλεια των πρωτοβουλιών στο πολιτικό σκηνικό. Η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα αρνητικά γκάλοπ που πληθαίνουν και διαμορφώνουν ένα προβληματικά ρευστό για την κυβέρνηση πολιτικό πεδίο.

attika

Τρομάζει η Αττικής

Η κρίση με τον Γιάννη Στουρνάρα δείχνει ανεξέλεγκτη από το Μαξίμου, παρά τους χαμηλούς τόνους δημόσια. Στην κυβέρνηση είδαν ότι η υπόθεση με το πόρισμα της Τράπεζας Αττικής παίρνει το δρόμο του. Μάλιστα, λέγεται ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο ακούστηκαν πολλά … «γαλλικά», καθώς εκτίθενται κυβερνητικές ενέργειες και επιλογές στην τράπεζα. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι προκαλείται, σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες της στήλης, και ρήγμα της Αθήνας με την ΕΚΤ σε μία εποχή που η συμμαχία με τον Μάριο Ντράγκι είναι αναγκαία.

tsipras_mitsotakis_15minutes.gr

Μητσοτάκης VS Τσίπρα

Σε αυτό το κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται άκρως ικανοποιημένος από την παρουσία του στη ΔΕΘ, αλλά το πιο σπουδαίο δεν είναι αυτό, αφού ήταν αναμενόμενη αντίδραση. Η ικανοποίηση του προέδρου της Ν.Δ. προέρχεται από τον εκνευρισμό που βλέπει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού. «Χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και εμείς κερδίζουμε. Η σύγκριση των δυο είναι καταλυτική έναντι του Μητσοτάκη» λένε στην Πειραιώς.

mitsotakis neoi zakinthos (1)

Περιοδείες Μητσοτάκη

Πανελλαδικό πλάνο περιοδειών του Κυρ. Μητσοτάκη ετοιμάζει ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης. Σύμφωνα με όσα συζητούνται στα ενδότερα της Πειραιώς, θα υπάρξει εξόρμηση του προέδρου του κόμματος στην περιφέρεια και θα επισκεφθεί στοχευμένα συγκεκριμένες περιοχές, ενώ θα περιοδεύσουν στην επαρχία όλα τα κεντρικά στελέχη. Ο στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία πως η Ν.Δ. έχει τη λύση για τη χώρα με τον οδικό άξονα που κατέθεσε στη ΔΕΘ.

Greece's central bank governor Stournaras arrives to the informal meeting of Ministers for Economic and Financial Affairs in Riga

Τι γίνεται στα λιμέρια Στουρνάρα

Σύγκρουση κορυφής φαίνεται ότι υπάρχει στα ενδότερα και συγκεκριμένα στα υψηλά κλιμάκια της Τράπεζας της Ελλάδας. Η υπόθεση με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα επανέφερε στο προσκήνιο την κακή χημεία του κεντρικού τραπεζίτη με τον υποδιοικητή του, τον Θεσσαλονικιό Γιάννη Μουρμούρα. Ο υποδιοικητής, που μετά την αλλαγή κυβέρνησης έριξε «γέφυρες» στο ΣΥΡΙΖΑ αν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να υπονομεύει τον Γ. Στουρνάρα, με τον οποίο οι σχέσεις του δεν ήταν καλές.

Pedestrians walk past the bank of Greece in Athen

Ο καραμανλικός αρθρογράφος

Πως; Σε κεντρική εφημερίδα της δεξιάς, γνωστός αρθρογράφος, γράφει στο άρθρο του μεταξύ άλλων: «Επιτρέπει το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη συμμετοχή των ανεξάρτητων διοικητών σε παρασυνάξεις με αντικείμενο την ίδρυση κομμάτων και την εμπλοκή τους στο πολιτικό παιχνίδι;». Το ενδιαφέρον είναι ότι ο «καραμανλικός» αρθρογράφος φέρεται, όπως λένε οι κακές γλώσσες, να έχει άριστη σχέση με τον υποδιοικητή, στον οποίο χρεώνουν ορισμένοι τη συγκεκριμένη αναφορά στο άρθρο…Θα έχουμε συνέχεια;

Η επιστροφή Φούχτελ

Στα γνώριμα λημέρια του βρίσκεται εδώ και καιρό ο εντεταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ, ο υφυπουργός για θέματα Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ ,που έκανε μυστικές συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα. Ποιους είδε; Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς, Γιώργο Σταθάκη, Γιάννη Τσιρώνη και Βαγγέλη Αποστόλου.

marinakis

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος

Μπορεί ο νέος καναλάρχης και γνωστός εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινακης να βρέθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη συνοδεύοντας την αποστολή του Ολυμπιακού όπου έπαιζε με τον Ηρακλή αλλά την επομένη όπως ενημερώνεται η στήλη ταξίδεψε για το για τη Χαλκιδική και από εκεί πέρασε στο  Άγιο Όρος.

giannis-alafouzos

Μια άγνωστη συνάντηση

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να επισκέφθηκε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, για μια εφ όλης της ύλης κουβέντα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.