-->
19.05.2024

Πάνος Καμμένος: Αποχωρούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από την κυβέρνηση

Tην αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, που κράτησε περίπου 50 λεπτά, ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην καρέκλα του για την υπόθεση του Μακεδονικού και ότι αποφάσισε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιοι θα φύγουν από την κυβέρνηση, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγουν και όλοι οι υπουργοί που ανήκουν στους ΑΝΕΛ.

Σε μια προσπάθεια να δραματοποιήσει τις πολιτικές εξελίξεις και την απόφασή του ο κ. Καμμένος είπε: «Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου», τόνισε, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι θα κάνουν οι άλλοι υπουργοί.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ηταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για το αν άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος δεν θέλησε να απαντήσει. «Ηρεμήστε» περιορίστηκε να πει αντιδρώντας στην επιμονή των δημοσιογράφων και τους παρέπεμψε στη συνέντευξη τύπου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την Τρίτη οπότε και θα ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση.

Ο υπουργός Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι και όχι στις 12:30 όπως είχε προαναγγείλει από χθες.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:20 το πρωί ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και ο κ. Καμμένος.

Ενα σενάριο που «έπαιζε» τις τελευταίες ώρες είναι το «βελούδινο» διαζύγιο με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αλλά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όταν αυτή ζητηθεί. Να αποσυνδεθεί δηλαδή η συμφωνία των Πρεσπών από την ψήφο στήριξης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι προφανές ότι θα πρόκειται για την μέγιστη κωλοτούμπα του κυβερνητικού εταίρου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους όρους που έθεσαν οι δύο πλευρές.



Διαβάστε επίσης