-->
16.04.2024

Το Μετρό πάει στη Γλυφάδα – Σύντομα ξεκινούν οι απαραίτητες μελέτες

«Ένα αίτημα 20 ετών για την πόλη μας ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα. Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή – ο οποίος από την αρχή «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και έθεσε το μείζον αυτό θέμα σε προτεραιότητα – μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε. εντάσσουν στο σχεδιασμό των επεκτάσεων του μετρό και τη Γλυφάδα!», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Όπως αναφέρει το 2020 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών, και ευχαριστεί τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τη διοίκηση της Αττικό Μετρό.

Δείτε την ανάρτησή του:

Μία πραγματικά σπουδαία είδηση: Το Μετρό έρχεται στη Γλυφάδα ! Ένα αίτημα 20 ετών για την πόλη μας ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα.

Από την εποχή που σχεδιάστηκε η Γραμμή 2 του Μετρό, ο νότιος τερματικός σταθμός είχε προβλεφθεί να γίνει στη Γλυφάδα. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε πράξη μέχρι σήμερα, αλλά πλέον είναι επιβεβλημένο, λόγω και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή – ο οποίος από την αρχή «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και έθεσε το μείζον αυτό θέμα σε προτεραιότητα – μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε. εντάσσουν στο σχεδιασμό των επεκτάσεων του μετρό και τη Γλυφάδα !
Το 2020 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τη διοίκηση της Αττικό Μετρό.
Η δημοτική μας αρχή θα στηρίξει και θα βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο το κρίσιμο αυτό έργο, σε κάθε του στάδιο, ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το βέβαιο είναι ότι σήμερα έγινε μια σπουδαία αρχή.



Διαβάστε επίσης