Search
Close this search box.
Search

Το “μυστικό δείπνο” του Σαμαρά – ποιοι βουλευτές συμμετείχαν και όταν ο Τσίπρας αντιγράφει τον Ανδρέα 

Πριν 8 έτη

 

Η σύναξη του Σαμαρά

samaras vouliΜια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύναξη έγινε το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά τη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Η σύναξη έγινε στο Ζάππειο και συγκεκριμένα στην Αίγλη, όπου βρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο οι περισσότεροι βουλευτές της Ν.Δ. «περικύκλωσαν» και ζητούσαν να πληροφορηθούν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του για τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι προβλέψεις Σαμαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politikleaks στη σύναξη που κάποιοι ίσως να θεωρήσουν ότι είχε και συνωμοτικό χαρακτήρα ή ότι συνιστά εσωκομματικό μήνυμα προς την ηγεσία, βρέθηκαν τουλάχιστον 12 βουλευτές και ορισμένα στελέχη του κόμματος και έγινε μακρά συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις. Με δικαιολογία ότι οι συμμετέχοντες θέλησαν να φάνε _την ιδέα είχε στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού καθώς τα καναπεδάκια δεν ήταν για χόρταση στο προεδρικό_ συζήτησαν για όλα με μενού ευρύτερο πολιτικό και τον Αντ. Σαμαρά να μην αποκλείει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από το φθινόπωρο.

 

tsipras leventis mmΤα σενάρια διεύρυνσης

Η στάση του Βασίλη Λεβέντη και ευρύτερα του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων και το γεγονός ότι και την απλή αναλογική ψήφισε και την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή καταψήφισε, εκτιμάται ιδιαίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Β. Λεβέντη και σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν και συνάντηση εντός των ημερών. Τι θα γίνει; Θα πάμε σε ανασύνθεση του κυβερνητικού σχήματος; Τίποτα δεν αποκλείεται, μόνο που όλα περνάνε από τον Πάνο Καμμένο που μέχρι στιγμής δεν έχει χαλάσει η σχέση του με τον Πρωθυπουργό.

syntaxeisΤο δώρο του ΕΚΑΣ

Η έκπληξη, όχι όμως για τους μυημένους, του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε για τους χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ. Ο Πρωθυπουργός το ανακοίνωσε χθες στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ και το είχε σχεδιάσει εδώ και μέρες, δίνοντας ένα θερινό δώρο στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν ξέρω εάν μυρίζει εκλογές, αλλά είναι σίγουρο ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάρει ουκ ολίγα δώρα. ..

andreas-papandreouΟ Ανδρέας στο ΚΥΣΟΙΠ

Λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ. Για τους μυημένους και για όσους θυμούνται λόγια του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ η φράση «με το λαό, για το λαό, από το λαό» ήταν από τις αγαπημένες του. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να στηριχθεί η προσπάθεια του ιδίου και της κυβέρνησής του για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αλλά είπε ότι αυτό δεν θα γίνει από τα πάνω, αλλά από τα κάτω και θέλει τη βοήθεια του λαού. Και στο σημείο αυτό, ανέσυρε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «με το λαό, για το λαό, από το λαό».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.