Search
Close this search box.
Search

Το «πάγωμα» των αλλαγών στη ΝΔ και ο πρώτος «δελφίνος» της εποχής Μητσοτάκη

Πριν 8 έτη

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στο κομματικό οργανόγραμμα της ΝΔ αλλάζει, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να εμφανιστεί ότι σπεύδει, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, να κάνει κι εκείνος έναν δομικό ανασχηματισμό. Την αποσύνδεση των γαλάζιων αλλαγών από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό έχουν εισηγηθεί, εξάλλου, εξ απορρήτων συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Μακάριος  Λαζαρίδης.

Το ερώτημα αρκετών βουλευτών και στελεχών του κόμματος, ωστόσο, είναι εάν το νέο χρονοδιάγραμμα μεταβάλλει τις αποφάσεις της ηγεσίας και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μάλιστα φαίνεται να είχε ενημερώσει πολλούς στο γαλάζιο στερέωμα για την αλλαγή, σε σημείο που να αντιμετωπίζεται ήδη ως απερχόμενος.

mits_kikiliasΤο χειρόφρενο, όμως, που τράβηξε ο Μητσοτάκης, περιοδεύοντας στην Κρήτη, έχει μπλοκάρει τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει τις πρόβες με το κοστούμι του νέου εκπροσώπου.

Κομματικοί παράγοντες που δεν αποκλείουν μια αλλαγή των προεδρικών σχεδίων και για τον εκπρόσωπο, θεωρούν πως ο Μητσοτάκης μπορεί να οδηγηθεί τελικώς σε άλλον υποψήφιο, διαβλέποντας στο πρόσωπο του Κικίλια κι έναν από τους επόμενους «δελφίνους» της ΝΔ. Και κατόπιν δεύτερων σκέψεων, έκρινε σκόπιμο να μην του αυξήσει τις πολιτικές μετοχές.

Ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας, άλλωστε, είχε ήδη κινηθεί για την προεδρία της ΝΔ μετά την εκλογική ήττα, τον Σεπτέμβριο του 2015, απέναντι στον Μεϊμαράκη και τον Μητσοτάκη. Αλλά, τότε, τον είχαν προλάβει ο Τζιτζικώστας και ο Γεωργιάδης.  Με τους χειρισμούς του προηγούμενου τριημέρου, το πρόβλημα για τη ΝΔ είναι ότι μια αναδίπλωση Μητσοτάκη θα μπορούσε να ανοίξει πληγές, εφόσον οι συμφωνίες για τον εκπρόσωπο είχαν όντως «κλειδώσει».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.