Search
Close this search box.
Search

Το σχέδιο του Τσίπρα για να μετακινήσει τους υπουργούς στο κόμμα – Όλα τα ονόματα

Πριν 8 έτη

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το κόμμα χρειάζεται ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο» τόνισε και συνέχισε ότι «θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι είναι πιο σημαντικό για ένα μέλος του κόμματος να είναι εκλεγμένο μέλος της Π.Γ. δηλαδή της ηγεσίας, παρά να είναι υπουργός».
Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έδειξε το δρόμο που θα ακολουθήσει εν όψει ανασχηματισμού με “βαριά” ονόματα της κυβέρνησης. Αφού ο ίδιος όπως εχει ξεκαθαρίσει πρώτα θα κάνει ανασχηματισμό στο κόμμα και μετά στην κυβέρνηση.
Αν παρατηρήσει κανείς την πρώτη δεκάδα της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα δει πως υπουργοί που με τον έναν ή άλλον τρόπο εμπλέκονται στα σενάρια των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα εκλέχτηκαν πολύ ψηλά. Όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Πάνος Σκουρλέτης ή ακόμα και ο Παύλος Πολάκης.
Συγκεκριμένα οι δέκα πρώτοι είναι:
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 1312, ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ 1308, ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ 1272, ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1222, ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 1209, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1157, ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 1137, ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ 1106, ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ 1090, ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 974
Όπως φαίνεται όταν έρθει η ωρα των αλλαγών ο Τσίπρας θα “ακούσει” τους συνέδρους και τις επιλογές τους και ίσως μετακινήσει βαριά ονόματα του υπουργικού συμβουλίου που βγήκαν πρώτοι στην Κ.Ε. στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια πρώτος έδωσε το σύνθημα ο πρωθυπουργός αφού υποστήριξε πως είναι πιο σημαντικό να είναι κανείς στην Π.Γ. παρά στην κυβέρνηση και οι σύνεδροι του έκαναν το χατίρι.

Το θέμα είναι αν το κατάλαβαν οι ίδιοι οι υπουργοί…

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.