Search
Close this search box.
Search

Το σχέδιο του Τσίπρα, ο ανασχηματισμός και η επόμενη μέρα στους ΑΝΕΛ

Πριν 6 έτη

Η κοινή συνεδρίαση – φιέστα των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Ζάππειο την περασμένη Παρασκευή ουσιαστικά ήταν η πρόβα τζενεράλε των όσων σχεδιάζει ο πρωθυπουργός στο δρόμο για τις κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει ενα πόλο που θα «εκφράζει το νέο» και θα συσπειρώσει δυνάμεις  απέναντι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδιώκοντας να την καδράρει με το παλιό.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπάρχει ενδεχόμενο να απορροφηθούν απο τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος. Σημαντικός σταθμός σε αυτό τον σχεδιασμό θα ειναι και ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει  αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν τη ΔΕΘ. Ένας ανασχηματισμός που δεν θα ειναι μόνο εκλογικός αλλά θα εξυπηρετεί και τον στρατηγικό σχεδιασμό του Μαξίμου με νέα πρόσωπα αλλά και τεχνοκράτες από άλλους χώρους.

Στο ενδιάμεσο βέβαια η κυβέρνηση θα προσπαθεί να βάζει δύσκολα τόσο κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής όσο και στη ΝΔ όπως με την πρόταση που ετοιμάζεται να καταθέσει για την συνταγματική αναθεώρηση.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.