Search
Close this search box.
Search

Το email Αλεξιάδη για τις αποδείξεις του 2015 που τελικά πήραν πίσω και η ομολογία Τσίπρα

Πριν 9 έτη

Να διαψεύσει …τον εαυτό της επιχειρεί για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση, μεταθέτοντας όμως κατά τη συνήθη τακτική της τις ευθύνες της σε άλλους.

Το υπουργείο Οικονομικών λέει τώρα πως δεν είχε σκοπό να επαναφέρει αναδρομικά την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, αγνοώντας επιδεικτικά το non paper που εξέδωσε μόλις χθες το απόγευμα και στο οποίο έλεγε ξεκάθαρα ότι στο προσεχές νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή, θα φέρει και «νομοθετική διάταξη για προσκόμιση αποδείξεων και για το 2015».alexiades

Ωστόσο την πρόθεσή της αυτή δεν την αποκάλυψαν κάποιες «δημοσιογραφικές πληροφορίες» αλλά το email που εστάλη χθες από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη. Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι … ότι ποτέ δεν είπε ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015! Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Αλεξιάδης έκανε λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με σενάρια αναδρομικών φόρων.
«Δεν είπα ποτέ ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι για το 2015.  Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος σε όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε πρόστιμο 22% στον κόσμο» υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης. Πλέον, μετά και την αναδίπλωση, το επικρατέστερο σενάριο αναφορικά με τις αποδείξεις είναι ότι στις φορολογικές δηλώσεις του 2016 για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα υπάρχει κωδικός για τις αποδείξεις. emal_alexiadis

Η «διάψευση», λοιπόν, του Non paper που βλέπετε παραπάνω, ήρθε μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες, αλλά δεν αποτελεί το ρεκόρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 26 Μαΐου, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε προαναγγείλει μιλώντας σε δημοσιογράφους την επιβολή φόρου αναλήψεων στα ΑΤΜ. Επιχειρηματολογούσε μάλιστα υπέρ του μέτρου, λέγοντας πως έτσι θα περιοριστεί η χρήση των μετρητών.

non paper 1 23.2.2015Μέσα σε 20 λεπτά μετά την δημοσίευση των θέσεών του, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε πως αυτά τα ζητούσαν …οι θεσμοί στο Brussels Group, χωρίς να δικαιολογεί γιατί δεν το είπε αυτό νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο κύριος Βαρουφάκης ή γιατί επιχειρηματολογούσε υπέρ του μέτρου ο ίδιος.

non Paper_ 23.2.2015Περίπου μισή ώρα χρειάστηκε επίσης το Μαξίμου, στις 23/2/2015 για να εκδώσει “NonPaper II” που διεύψευδε … το “Non Paper” που είχε εκδώσει νωρίτερα, το οποίο ήταν το ίδιο ακριβώς αλλά στο τέλος έλειπαν 300 λέξεις σε σχέση με το δεύτερο.

Και τότε πάλι έριχνε τις ευθύνες στους δημοσιογράφους, τονίζοντας χαρακτηριστικά στο “Non Paper II” ότι: «η  διαρροή μέρους του κειμένου που θα αποσταλεί αύριο στους Υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup είναι αποσπασματική και λανθασμένη. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι στη λίστα των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται τα εξής:».

Η έφεση της κυβέρνησης να ανακαλύπτει εχθρούς που υπονομεύουν τις προσπάθειές της όμως φάνηκε και στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού της περασμένης Δευτέρας ο οποίος είπε:

«Θυμάστε τι έγινε με τον ΦΠΑ στην Παιδεία; Είπαμε προσκλογικά ότι θα τον καταργήσουμε και ζητήσαμε και τη συνεργασία της αντιπολίτευσης. Οργίαζαν επί δύο μήνες όλο ότι δεν μπορούν, δεν βρίσκουν, αλλά… προσέξτε τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού: κάθε φορά που στο υπουργείο Οικονομικών εξέταζαν μια πρόταση για να κοστολογηθεί, άρχιζαν διαρροές από κάτω, από τον μηχανισμό, και γίνονταν δημοσιεύματα και τίτλοι. Και τελικά, είδατε, βρήκαμε λύσεις, ενώ η αντιπολίτευση δεν πρότεινε ούτε ένα ισοδύναμο ”!

Πέραν του ότι αναστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, από την πρώτη μέρα η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Χρήστος Σταϊκούρας είχαν προτείνει μία λίστα ισοδυνάμων μέτρων ύψους 160 εκατ. ευρώ, πέραν φυσικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περιλάβει στο προσχέδιο του προεκλογικού του προγράμμτος την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση «επειδή πλήττει τους πλουσίους» όπως ανέφερε, πέραν του ότι κατηγορούσε την Κομισιόν ότι αυτή ζήτησε τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση (ενώ ακόμα και ο Γιούνκερ βγήκε να το διαψεύσει), μεγαλύτερη σημασία για όποιον δεν τα ξέρει ή δεν τα θυμάται όλα αυτά, έχει ότι με τις φράσεις του αυτές ο πρωθυπουργός:

–        επιβεβαιώνει ότι τα ισοδύναμα που έγραφαν οι δημοσιογράφοι ίσχυαν και ήταν προτάσεις που εξετάζονταν, αν και τότε διαψεύδονταν από την κυβέρνηση

–        παραδέχεται πως η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τα δημοσιεύματα αφού, αντί να πει πχ «εξετάσαμε 100 μέτρα και άλλα τα απορρίψαμε ενώ άλλα είναι σωστά και τα στηρίζουμε», ομολογεί πως απέκλειε οτιδήποτε γραφόταν, θέλοντας να βρει …. «μέτρο-έκπληξη» όπως έκανε στο τέλος με τον φόρο στο κρασί.

–        στιγματίζει και εκφοβίζει τα στελέχη της διοίκησης για την αποκάλυψη «κρατικών μυστικών» που αφορούν όμως τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών, θέτοντας πάνω από όλους και από όλα το αλάθητο της δικής του κυβέρνησης.

Και αν ήταν ίσως φυσιολογικό να συμβαίνουν αυτά τους πρώτους μήνες μιας νεόκοπης και άπειρης κυβέρνησης, έναν χρόνο μετά πλέον η παραδοχή Τσίπρα ισοδυναμεί με ομολογία πως αντί να μάθει να κυβερνά, προτιμά να επιδίδεται διαρκώς σε παιχνίδια αντιπληροφόρησης, θολούρας και δημιουργίας «εικονικής πραγματικότητας».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.