Search
Close this search box.
Search

Τραμπ: Εχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Κιμ – Εικόνες από το δείπνο

Πριν 5 έτη

Ξεκίνησε η συνάντηση των δύο ηγετών στο ξενοδοχείο Metropole στη πρωτεύουσα του Βιετνάμ, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο σε μία πιθανή ανακοίνωση της επίσημης λήξης του πολέμου της Κορέας 60 χρόνια μετά την έναρξη του, την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας, αλλά και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων, την οποία ζητά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης για να προχωρήσει η διαδικασία.

Οι δύο ηγέτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίσημο δείπνο. Μαζί με τον Τραμπ είναι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μικ Μουλβέινι, ενώ ο μαζί με τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας είναι ότι αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βόρεια Κορέας, Κιμ Γιονγκ Τσολ και ο υπουργός εξωτερικός της χώρας Ρι Γιόνγκ Χο.

Ο Τραμπ και ο Κιμ φαίνεται να «έχουν τα μάτια τους καρφωμένα» στο Νόμπελ Ειρήνης μετά τις συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση, αναφέρει ο Guardian.

Σύμφωνα με σχόλια που έγιναν σε κυβερνητικό ραδιόφωνο της Βόρεια Κορέας, αποτελεί «σημαντικό θέμα» για τη χώρα, αν ο Κιμ θα λάβει το Νόμπελ Ειρήνης.

Τραμπ: Εχουμε πολύ καλές σχέσεις με τον Κιμ

Ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι «έχουμε καλές σχέσεις», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η δεύτερη συνάντηση τους θα είναι «πολύ επιτυχημένη» και ακόμα «καλύτερη» από την πρώτη τους συνάντηση.

Σε σχόλια που έκανε μέσω Twitter λίγο πριν οι δύο ηγέτες ξεκινήσουν την συνάντηση τους, ο Τραμπ είπε ότι η Βόρεια Κορέα έχει «τρομερή οικονομικές προοπτικές» και ότι έχει υπάρξει «μεγάλη πρόοδος» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.