Search
Close this search box.
Search

Τσίπρας στη Σύνοδο: Μην έχουμε αυταπάτες – Οι ροές μειώθηκαν λόγω καιρού (εικόνες)

Πριν 10 έτη

Ως θετικό αποτιμά το Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα που επεκράτησε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού τόσο με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και στη «μίνι – σύνοδο» των 10+1 χωρών στις Βρυξέλλες.

_ABF1963
_ABF2053

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, οι ίδιες πηγές μεταφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε και στις δύο συναντήσεις ότι οι ροές δεν έχουν μειωθεί πέραν μιας περιορισμένης μείωσης λόγω καιρού. Έχουν αυξηθεί αρκετά οι μετανάστες που προέρχονται από χώρες που οι πολίτες τους δεν θεωρούνται πρόσφυγες και δεν γίνονται δεκτοί στην ΕΕ.

_ABF2039

Καλωσόρισε την προώθηση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας στον τομέα αυτό επί τη βάσει συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης.

_ABF2065

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρόβλημα δημιουργεί και το καθεστώτος θεωρήσεων [visa] της Τουρκίας με κάποιες χώρες.

Ανέδειξε ειδικά:

  • Την ανάγκη εφαρμογής της Διμερούς Συμφωνίας Επανεισδοχής για την επιστροφή μη προσφύγων (πχ από Πακιστάν, Ιράν, Μαρόκο) στην Τουρκία.
  • Την σημασία καθιέρωσης μόνιμου μηχανισμού επανεγκατάστασης στην ΕΕ κατευθείαν από την Τουρκία για τους πρόσφυγες.

Όσο για τους παρευρισκόμενους, συμφώνησαν ότι τα ανωτέρω ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά προσθέτοντας ότι πρέπει να εξεταστούν άμεσα στο πλαίσιο Ομάδας Εργασίας που θα συσταθεί.

Παράλληλα απέδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας για το προσφυγικό στο πλαίσιο και της σχετικής διυπουργικής ομάδας εργασίας.

Τι συμφώνησαν Τσίπρας-Νταβούτογλου

Με φόντο τις διμερείς επαφές Τσίπρα-Νταβούτογλου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως:

  • Συζητήθηκε πρόγραμμα διμερών συναντήσεων [που θα πραγματοποιηθούν σε υπουργικό και υπηρεσιακό επίπεδο κατά επόμενη περίοδο
  • Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση Συνόδου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, εντός του Φεβρουαρίου
  • Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας με Βουλγαρία στους τομείς της ενέργειας, διαχείριση υδάτων και μεταφορών / συγκοινωνιών [ενδεχόμενη Σύνοδος το Μάρτιο]

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Ο Τάιλερ Ρόμπινσον που συνελήφθη 33 ώρες μετά το έγκλημα, είναι ο δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον από τη Γιούτα είναι ο δολοφόνος του 32χρονου συντηρητικού ακτιβιστή και συμμάχου του Τραμπ, Τσάρλι Κερκ. Σύμφωνα με τις Αρχές, έδρασε πιθανότατα μόνος του. – Σε ένα από τα πυρομαχικά του έγραφε Bella Ciao, ενώ σε άλλο έγραφε «γειά σου φασίστα! Πιάσε!» – Συνελήφθη 33 ώρες μετά τη δολοφονία του Κερκ. – Έδρασε – εκτός απροόπτου – μόνος του. – Σε οικογενειακό δείπνο, πριν τη δολοφονία ο 22χρονος είχε μιλήσει αρνητικά για τον Κερκ. Είπε ότι ήταν γεμάτος μίσος και διέδιδε μίσος. – Ο Ρόμπινσον έφτασε στο πανεπιστήμιο τέσσερις ώρες πριν από τη δολοφονία του Κερκ – Οι Αρχές ευχαρίστησαν την οικογένεια του δράστη «που έκαναν το σωστό» – Για σημείο καμπής στην αμερικανική ιστορία μίλησε ο κυβερνήτης της Γιούτα : «Μένει να δούμε το είδος της» – Πριν τη δολοφονία ο Ρόμπινσον άλλαξε ρούχα στην ταράτσα. Μετά φόρεσε ξανά τα αρχικά.