Search
Close this search box.
Search

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου – Αποκατάσταση παραγωγής έως τέλη Σεπτεμβρίου

Πριν 5 έτη

Με πτώση 5,7% σε σύγκριση με την Δευτέρα έκλεισε χθες το αμερικανικό αργό (WTI) στη Νέα Υόρκη, την ώρα που το Ριάντ διαβεβαίωνε ότι η παραγωγή του θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 3,56 δολάρια και έκλεισε στα 59,34 δολάρια το βαρέλι ενώ το μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Νοεμβρίου, έκλεισε στα 64,55 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 4,47 δολαρίων ή -6,5%.

Η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε την Δευτέρα, μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, στο Αμπκάικ και το Χουράις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί στο μισό η παραγωγή μαύρου χρυσού.

Ριάντ: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου

Στο μεταξύ, όσον αφορά την πετρελαϊκή παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, ο υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε σήμερα, ότι ο ανεφοδιασμός της αγοράς με πετρέλαιο εκ μέρους της χώρας έχει επανέλθει στο αρχικό επίπεδό του, μετά τις επιθέσεις, οι οποίες μείωσαν προσωρινά στο μισό την παραγωγή.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί η παραγωγή, φτάνοντας τα 11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και τα 12 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, τόνισε συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με τον υπουργό, τον Οκτώβριο η παραγωγή θα είναι 9,89 εκατομμύρια βαρέλια.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco», πρόσθεσε ακόμη ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι το βασίλειο θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει ενδεχόμενες αντίστοιχες επιθέσεις.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.