Search
Close this search box.
Search

Χαμός στο Βελλίδειο για Καραμανλή: Πλήθος κόσμου και πολιτικοί υποδέχθηκαν τον πρώην Πρωθυπουργό (εικόνες & video)

Πριν 7 έτη

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος βρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την εκδήλωση για την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του Συλλογικού Τόμου: «The Greek Political Economy: 2000-2016», με την υποδοχή του κόσμου να θυμίζει προεκλογικές συγκεντρώσεις…

https://www.youtube.com/watch?v=KbcQfK_XgSM

 

Πρόκειται για τη μελέτη που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα και κατέρριπτε τον πολιτικό μύθο της «δημοσιονομικής εκτροπής» κατά την πενταετία 2004-2009 επί κυβερνήσεως ΝΔ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη που περιλαμβάνει τα τελευταία 16 χρόνια, αποδεικνύει ότι η διόγκωση του χρέους έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται η κατάσταση στην Ελλάδα που βρήκε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν ήδη προβληματική δεδομένου ότι ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός είχε φροντίσει να μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων στο μέλλον, όπως και τις δόσεις των δανείων για τα μαμούθ εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογράψει το ΠΑΣΟΚ.

Ομιλητές είναι οι επιμελητές της έκδοσης: οι καθηγητές Παντελής Σκλιας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Σπύρος Ρουκανάς (Πανεπιστήμιο Πειραιά), ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη της παλιάς φρουράς της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσαλονίκη αλλά και μεγάλος αριθμός νεολαίων της ΟΝΝΕΔ κατέκλυσαν τον χώρο εντός και εκτός της αίθουσας, περιμένοντας τον πρώην πρωθυπουργό


Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν σχεδόν το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών Α’ και Β’ θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, οι γαλάζιοι δήμαρχοι του Νομού, όπως ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Μίμης Φωτόπουλος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης,  ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ και τομεάρχης Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο πρώην γραμματέας επικοινωνίας της ΝΔ Γιώργος Καραγιάννης.

Στο Βελλίδειο όμως έσπευσε και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η οποία παρότι στέλεχος των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης ποτέ δεν έκρυψε το καραμανλικό της παρελθόν.



 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.