-->
29.03.2024

Χανιά: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά – Μάχη με τις φλόγες

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή την Τετάρτη. Μπορεί αρχικά να τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο αναζωπυρώθηκε το πρωί της Πέμπτης, καίγοντας χορτολιβαδική και δασική έκταση, μεταξύ των περιοχών Παπαδιανά – Σκλαβοπούλα – Κερδόδασος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου, 54 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη μάχη εναέρια μέσα

Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν μέχρι να νυχτώσει δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, ενώ τη διαχείριση της επιχείρησης -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- έχει ο συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής, καθώς και η ένταση των ανέμων που σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη αλλάζουν συνεχώς διεύθυνση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά εξελίσσεται σε πολλές μικρές εστίες.

Εκκενώθηκαν οικισμοί – Κάηκαν σπίτια

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, επικαλούμενη μαρτυρίες από την περιοχή, η φωτιά έκαψε σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής, ευτυχώς χωρίς να απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, νωρίτερα είχε ξεκινήσει και η εκκένωση οικισμού στο χωριό Σκλαβοπούλα και στους παράλληλους, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή.



Διαβάστε επίσης