-->
29.03.2024

Χαρδαλιάς: Είμαστε μακριά από lockdown – Σενάριο για ωράριο σε περίπτερα και μίνι μάρκετ

Τη θέση ότι βρισκόμαστε αρκετά μακριά από lockdown εξέφρασε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

“Είμαστε μακριά από ένα lockdown. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για παράδειγμα σας λέω την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πιθανό να είναι μέτρα για ηλικιακές ομάδες άνω των 65 αλλά και αυτό θα το δούμε με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι συνθήκες και η επιτυχία ενός μέτρου αξιολογείται ανά 15 ημέρες.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα, ή και η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τα μεσάνυχτα με στόχο να περιοριστεί ο συνωστισμός στις πλατείες.

Στο μεταξύ, στη δεύτερη φάση περνάει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τους ελέγχους σε πλατείες αλλά και ανοιχτούς χώρους, ώστε να τηρούνται τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού. Από σήμερα το βράδυ τα συνεργεία ελέγχου θα διπλασιαστούν από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι τώρα βλέπαμε περιπολικά με ηχητικά μηνύματα. Θα επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά και θα γίνονται και έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης, τα οποία πρέπει να κλείνουν τα μεσάνυχτα.



Διαβάστε επίσης