Search
Close this search box.
Search

Χαριστική βολή των τραπεζών στον ΔΟΛ: Προς την… έξοδο ο Ψυχάρης

Πριν 8 έτη

Στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης με τον ΔΟΛ με την απαίτηση έκπτωσης του κ. Σταύρου Ψυχάρη από το ΔΣ ως βασικού μετόχου προχωρούν σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστώτριες τράπεζες. Σε περίπτωση  που ο κ. Ψυχάρης αρνηθεί ,οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια με την όλη δικαστική διαδικασία να υπολογίζεται να διαρκέσει δύο μήνες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αδυναμία του ΔΟΛ να καταβάλει ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις και την απόφαση των τραπεζών να μην δώσουν νέο περιθώριο εξυπηρέτησης των τόκων.

Οι πιστώτριες τράπεζες φέρεται να ζήτησαν από κυβέρνηση να υιοθετήσει τροπολογία η οποία να τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ μετά την έκπτωση της διοίκησης, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει απάντηση προς το παρόν. Στη σημερινή σύσκεψη των πιστωτριών τραπεζών εξετάστηκε το νομικό και οικονομικό μοντέλο για την επερχόμενη μεταβατική περίοδο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μία επιλογή που έχουν μπροστά τους είναι να οριστεί η Grant Thorton η οποία θα καταγράψει την οικονομική κατάσταση, τα περιουσιακά στοιχεία και θα ασκήσει προσωρινά χρέη διοίκησης μέχρι να αποφασισθεί η επόμενη μέρα του ΔΟΛ και να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.