Search
Close this search box.
Search

Τι “εκνεύρισε” τον Κώστα Καραμανλή – Όλο το παρασκήνιο της “διαρροής” (upd)

Πριν 9 έτη

Η είδηση της διαρροής Καραμανλή το βράδυ της Παρασκευής για ακόμα μια φορά απέδειξε πως όλα και όλοι, ακόμα και οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, κινούνται γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό.

Τόσο ο Άδωνις Γεωργίαδης πρώτος όσο και μετά, οι Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα έτρεξαν να αποκρούσουν τα περί διαρροής Καραμανλή, αφού γνωρίζουν πολύ καλά μια κίνηση, μια φράση ακτίνα ακόμα και ένα σινιάλο του Κώστα Καραμανλή στα νεοδημοκρατικά πράγματα αλλάζει τις ισορροπίες, πόσο άλλον στην τελευταία στροφή μιας προεκλογικής εκστρατείας με φόντο το γαλάζιο θρόνο.

karamanlis-meimarakis708

Η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα το κατά πόσο είναι διαρροή ή όχι, ότι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, βλέπει ως ενωτική λύση τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη δεν αλλάζει την κατάσταση, αφού ουσιαστικά πρόκειται για επαναβεβαίωση της άποψης του.

Ο πρώην πρωθυπουργός από την αρχή της διαδικασίας είχε πει ότι ο Ευάγγελος Μείμαράκης είναι η καλύτερη λύση για την προεδρία της ΝΔ, και αυτή η άποψη δεν έχει αλλάξει. Μάλιστα στην εξέλιξη της διαδικασίας ο ίδιος δεν εμπλέκεται και κρατάει ίσες αποστάσεις από όλους.

Από εκεί και πέρα όμως οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού για τη δική τους στρατηγική.

karamanlistzitzi

Η πλευρά Τζιτζικωστα δε,  διέρρευσε από την περασμένη εβδομάδα σε συγκεκριμένα μέσα πως πήγε και συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή χωρίς προηγουμένως να υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού στη Μαβίλλης, αναφέροντας επιπλέον πως έσπασε ο “πάγος” μεταξύ των δύο και ο πρώην Πρωθυπουργός βλέπει θετικά την εκλογή Τζιτζικώστα.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr, το γεγονός πως φιλοβασιλικοί αλλά και πιο “δεξιά” στοιχεία, στηρίζουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, έχει εκνευρίσει τις ευαίσθητες χορδές του καραμανλικού στρατοπέδου…

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε σήμερα πως ” δεν θεωρώ ότι υπάρχει διαρροή.. για τον Μειμαράκη. Ο Καραμανλής ότι θέλει να πει το λέει ο ίδιος, ειδικά σε σοβαρά θέματα..

Αυτοί που τα διακινούν αυτά δεν κάνουν καλό στον Καραμανλή.. Εξάλλου εγώ έχω στενή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή από μικρό παιδί και δεν προβάλλω τη σχέση μας..”.

mhtsotakhs1_16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη ενώ έλεγε τι προηγούμενες ημέρες πως η ΝΔ, δεν έχει ιδιόκτητη φωτογραφίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό επανήλθε λέγοντας πως :

” Όποιος θέλει να υποστηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους να το κάνει ανοιχτά. Προσωπικά δεν μιλάω ποτέ με διαρροές. Είναι δικαίωμα του καθενός να βγει να μιλήσει και να στηρίξει κάποιον υποψήφιο αλλά να το κάνει δημόσια και ανοιχτά “.

Ï ¢äùíéò ÃåùñãéÜäçò óôá êåíôñéêÜ ãñáöåßá ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò. Óôç ÍÝá Äçìïêñáôßá ðñïó÷þñçóáí ïé äéáãñáöÝíôåò áðü ôï ËÁÏÓ âïõëåõôÝò, ÌÜêçò Âïñßäçò êáé ¢äùíéò ÃåùñãéÜäçò, ÐáñáóêåõÞ 17 Öåâñïõáñßïõ 2012. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐÁÍÔÅËÇÓ ÓÁÉÔÁÓ

Ο Άδωνις Γεωργίαδης βέβαια πρώτος απάντησε πως δεν ενώνει μόνο ο Μειμαράκης ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εξήρε τον πρώην πρωθυπουργό για προφανείς λόγους αν και σκληρός ” σαμαρικός “.

Στο παιχνίδι όμως μπήκε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο πρώην υπουργός που στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και διατηρεί στενές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή.

stilianidis

” Προκλήθηκε προβοκατόρικα και απάντησε..” έγραψε στο τουίτερ

Πάντως πέρα από τα μικροκομματικά παιχνίδια κάποιων, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πως ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί το βαρόμετρο της κεντροδεξιάς παράταξης και χρυσή εφεδρεία για τον τόπο.

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής του νέου πρόεδρου της ΝΔ και όλοι προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις του αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.