Search
Close this search box.
Search

Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα στη ΝΔ μετά το φιάσκο – Πότε θα γίνουν εκλογές

Πριν 9 έτη

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη η μέρα στη ΝΔ, μετά το φιάσκο επι της διαδικασίας, με όλα τα σενάρια να είναι πλέον ανοιχτά.

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να γίνει άμεσα Συνέδριο, όπου θα συζητηθούν όλα. Ακόμα και η διαδικασία εκλογής του προέδρου του κόμματος, παραπέμποντας ακόμα και σε κλειστή διαδικασία. Όμως σε κάτι τέτοιο αντιδρούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ένα άλλο σενάριο είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι προεγγραφές και μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των νέων εκλογών να κλείσουν, ώστε να περιφρουρηθεί η διαδικασία.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να κερδίζει έδαφος και θα συζητηθεί τις επόμενες ώρες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μάλιστα οι εκλογές μπορεί να γίνουν και σε δυο με τρεις εβδομάδες.

Πάντως στο ενδιάμεσο, στο τραπέζι έπεσε, και η πρόταση να παραδώσει την προεδρία σε άλλο πρόσωπο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ακολουθηθεί η τακτική του βλέποντας και κάνοντας… Μάλιστα μεταξύ των ονομάτων που ακούστηκαν είναι και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ένα τέτοιο σενάριο όμως φαίνεται να απομακρύνεται. Εξάλλου το έκλεισε ο ίδιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μέσω συνεργατών του όταν έπεσε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προωθηθεί η Μαριέττα Γιαννάκου στην προεδρία της ΝΔ. “Έχει καταστατικό το κόμμα…” απάντησαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Κώστας Καραμανλής είναι κοινωνός όλων των εξελίξεων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του 15minutes.gr έχει ήδη συνομιλήσει με κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.