Search
Close this search box.
Search

Πούτιν: Στο πλευρό της Γαλλίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (video)

Πριν 9 έτη

Όπως ανέφερε  ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στον Φρανσουά Ολάντ, η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Γαλλία στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν απόψε στο Κρεμλίνο, στην επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Γάλλος Πρόεδρος στη Μόσχα, με τον κ. Ολάντ να τονίζει την ανάγκη για μια ισχυρή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία, ένα δυνατό αντιτρομοκρατικό μέτωπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει πολιτική λύση για τη Συρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον κ. Πούτιν ότι οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου πρέπει να δημιουργήσουν ένα «μεγάλο συνασπισμό» για να πολεμήσουν το Ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ.
«Ο εχθρός μας είναι το Νταές, το Ισλαμικό Κράτος, έχει έδαφος, έναν στρατό και πηγές χρηματοδότησης, γι’ αυτό και εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο συνασπισμό για να χτυπήσουμε αυτούς τους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι ταξίδεψε στη Ρωσία για να δει και να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για το θέμα αυτό.

«Είμαι στη Μόσχα μαζί σας για να δούμε το πώς μπορούμε να δράσουμε από κοινού και να συνεργαστούμε προκειμένου να χτυπήσουμε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και να βρούμε μια λύση για την ειρήνη», πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον Πούτιν.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.