-->
07.07.2022

17 γαλάζιοι βουλευτές: Μειώνουν 50% τα μερίσματα στις συντάξεις

Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας κατέθεσαν 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το κούρεμα που έρχεται στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων

 Αναλυτικά το κείμενο: 

«Κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα στον καθημερινό και ηλεκτρονικό τύπο ότι εστάλη στο υπουργείο σας επιστολή κατά την οποία η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων σας γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε κούρεμα ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του δημοσίου κατά τον επόμενο μήνα. Στο περιεχόμενο της επιστολής μάλιστα αναφέρεται ότι για την πληρωμή του Νοεμβρίου απαιτούνται 40-42 εκατ. ευρώ, την στιγμή που τα διαθέσιμα στο ταμείο είναι 16 εκατ. ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο και έχοντας ως δεδομένο ότι η μόνη πηγή ρευστότητας, που είναι οι εισφορές των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, είναι της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ σας ζητήθηκε πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 16-18 εκατ. ευρώ με εμπιστευτική επιστολή που εστάλη στον Υφυπουργό Εργασίας κο Πετρόπουλο.

Η ανησυχία και η ανασφάλεια των συνταξιούχων συμπολιτών μας αυξάνεται καθημερινά καθώς η καταβολή των μερισμάτων για τον μήνα Νοέμβριο είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Κατόπιν αυτών

Ερωτάστε:

  1. Ποιες είναι οι λύσεις που εξετάζετε προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα μερίσματα για τον μήνα Νοέμβριο.
  2. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα τα οφειλόμενα μερίσματα στους συνταξιούχους.

 Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Οικονόμου

Μαρία Αντωνίου

Φωτεινή Αραμπατζή

Γιώργος Βαγιωνάς

Κώστας Βλάσης

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Στέργιος Γιαννάκης

Βασίλης Γιόγιακας

Ανδρέας Κατσανιώτης

Όλγα Κεφαλογιάννη

Κώστας Κοντογεώργος

Κώστας Σκρέκας

Χρήστος Κέλλας

Δημήτρης Κυριαζίδης

Χρήστος Μπουκώρος

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Γεώργιος Στύλιος»

Διαβάστε επίσης