-->
08.12.2023

Πώς είναι σήμερα η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Tέσσερις μήνες έχουν περάσει από τότε που η 34χρονη Ιωάννα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι και έζησε εφιαλτικές στιγμές.

Μετά από επτά χειρουργεία, συνεχίζει να δίνει τη μάχη της και ο δρόμος της αποκατάστασης είναι μακρύς. Όλο αυτό το διάστημα, η Ιωάννα έχει στο πλευρό της την οικογένειά της και τους γιατρούς της που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να επανέλθει και να ζήσει μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.

Η 34χρονη Ιωάννα 4 μήνες μετά την επίθεση με το βιτριόλι: Πώς είναι σήμερα

Η Μαρία Καλλοφώνου, η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, έχει σταθεί στο πλευρό της Ιωάννας και έχει αναλάβει την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών από τα εγκαύματα που προκάλεσε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας.

Ποια είναι η κατάσταση της 34χρονης Ιωάννας

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή Love It, η πλαστική χειρουργός έδωσε την εικόνα της 34χρονης Ιωάννας, τα επίπονα και δύσκολα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί και σε αυτά που έρχονται. Μάλιστα, δήλωσε ότι η 34χρονη επισκέπτεται συχνά το νοσοκομείο, όπου την παρακολουθούν τόσο η οφθαλμολογική όσο και η ψυχιατρική κλινική.

Ακόμα η γιατρός είπε ότι προσπάθησε και κατάφερε να διορθώσει τη βλάβη στο βλέφαρο της Ιωάννας, για να μπορεί να κλείσει το μάτι της.

«Ήρθε η κοπέλα την επόμενη μέρα της επίθεσής, πολύ ταλαιπωρημένη, πολύ ανήσυχη και ξεκινήσαμε κατευθείαν τα χειρουργεία. Είχε ένα βαθύ έγκαυμα, αφορούσε το θέμα πρόσωπο, τράχηλο και χέρια, που είναι ζωτικές θέσεις για τον άνθρωπο και πραγματικά δυσκολεύουν πάρα πολύ τα βαθιά εγκαύματα σε εκείνη την περιοχή.

Βγάλαμε τον νεκρό ιστό και προχωρήσαμε σε χειρουργεία με μια ταχύτητα, περίπου ένα χειρουργείο κάθε εβδομάδα. Το πρόσωπο είχε καεί ολόκληρο, πιο βαθιά όμως ήταν στην αριστερή πλευρά, ένα μεγάλο έγκαυμα. Για χημικό είναι μεγάλο έγκαυμα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 7 χειρουργεία».

«Οι άνθρωποι έχουν την αγωνία του πώς θα γίνουν καλά, πότε θα γίνουν καλά, πώς θα είναι η μορφή τους και τους απαντάμε με ειλικρίνεια. Φαινόταν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για ένα άτομο που θα δώσει τη μάχη και αυτό για μας είναι ευτυχία. Η μητέρα της δεν έφυγε ούτε μία ώρα. Ήταν εντυπωσιακό, ούτε μία ώρα. Το ζητούμενο από την πλευρά της Ιωάννας ήταν πόσο καλύτερα μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα κάνουμε, ανεξάρτητα με το πόσο ήταν κουρασμένη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως μετά την δεύτερη τρίτη μέρα που ανάρρωνε, ρωτούσε πότε είναι το επόμενο».

34χρονη - Βιτριόλι

 

«Τα χειρουργεία είχαν τρίωρη – τετράωρη διάρκεια, καμιά φορά και παραπάνω. Το πρώτο τετράμηνο, η εικόνα του οποιοδήποτε τραύματος είναι η χειρότερη δυνατή, διότι οι ουλές βρίσκονται στην πιο κακή τους κατάσταση. Έρχεται αρκετά συχνά στο νοσοκομείο, την παρακολουθούν εκτός από τη δική μας κλινική και η οφθαλμολογική, η ψυχιατρική.

 

34χρονη Ιωάννα

Παλέψαμε πάρα πολύ για να σώσουμε το μάτι της Ιωάννας, δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ. Εγώ με τα βλέφαρα προσπάθησα πάρα πολύ ώστε να μπορεί να κλείσει το μάτι και τώρα έχουμε ένα μάτι το οποίο έχει λειτουργικότητα. Αν το έγκαυμα περνούσε στο στόμα ή αν από τη μύτη είχε εισπνεύσει τους ατμούς εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε να είχε πεθάνει από αυτό. Έχει ακόμα τουλάχιστον τρία χειρουργεία που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, απλά πρέπει να ωριμάσουν οι ιστοί».Διαβάστε επίσης