Search
Close this search box.
Search

Ο Δρίτσας τα «πήρε πίσω» για Κουφοντίνα: «Εχω ευθύνη, οφείλω να λογοδοτήσω» – Η «πληρωμένη» απάντηση Γεωργιάδη

Πριν 4 έτη

Με τη φράση “οφείλω να λογοδοτήσω” άρχισε την ομιλία του -την πρώτη του στη Βουλή μετά τη θύελλα που προκάλεσε η δήλωση του για τη 17 Νοέμβρη- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος αν και παραδέχθηκε ότι δεν ήταν σαφής επέμεινε πως η δήλωσή του διαστρεβλώθηκε. “Έχω ευθύνη γιατί δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής και να μην αφήνονται περιθώρια διπλών και τριπλών αναγνώσεων και ερμηνειών. Ήμουν παραπάνω από ότι έπρεπε χαλαρός θεωρώντας ότι το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, της περιοχής μου είναι δικό μας. Έτσι το θεωρούμε. Την αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη. Κυρίως επειδή σέβομαι απόλυτα την κα Μπακογιάννη για όσα έχει βιώσει και για όσα σημαντικά την έχουν συγκροτήσει ως προσωπικότητα σε αυτή τη διαδρομή.” είπε αρχικά ο κ. Δρίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στη συζήτηση για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ίδιος προσήλθε με δυο αγωνίες:

Η μία να μη χαθεί αυτή η ανθρώπινη ζωή όπως κάθε ανθρώπινη ζωή και η δεύτερη να μη δηλητηριαστεί ακόμα παραπέρα το πολιτικό σύστημα για ζητήματα πού δεν είναι καίριας σημασίας και που δεν πρέπει να επιλυθούν επ’ ωφελεία του συνόλου λαού. “Οι πολιτικές αντιθέσεις πρέπει αλλού να αναδειχθούν” είπε.

Ο κ. Δρίτσας επέμεινε πως σε όλη του τη ζωή πορεύτηκε με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και δήλωσε εχθρός της βίας λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αυτές είναι οι απόψεις μου και δεν είναι τωρινές. Έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες διαδηλώσεις. Πολλές εξ αυτών ταραχώδεις. Δεν σήκωσε ούτε χαλίκι ποτέ για να ασκήσω βία. Έτσι είναι η παράδοση τη Αριστεράς που υπηρέτησα χρόνια. Αυτή είναι η διαδρομή μου. Δεν είναι ατομική υπόθεση. Είναι συλλογική .Αυτές είναι οι αρχές μου και οι αρχές μας. Αυτή είναι η αγωνία μου”.

Αναφερόμενος ειδικά στην περίφημη δήλωσή του ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η αγωνία του ήταν να μη ξαναγίνουν με αφορμή τη 17Νοέμβρη όσα έγιναν όταν εκείνη ήταν στο φόρτε της και το πολιτικό σύστημα έφτανε στο σημείο να ενοχοποιείται ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός της. Επικαλέστηκε μάλιστα απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά σύμφωνα με το οποίο εμφανιζόταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να λέει ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη υπήρξε το σκληρό ΠΑΣΟΚ. “Είναι δυνατόν να μη βάλουμε πίσω όλα αυτά; Είπα ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε. Πως μεταφράστηκε; Ότι η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανέναν. Το ίδιο είναι; Εγώ είπα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν πέρασε. Στην Ιταλία πέρασε” είπε ο κ. Δρίτσας υποστηρίζοντας ότι αγνοήθηκε κάθε διευκρινιστική δήλωσή του. “Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά. Είμαστε σε άλλη πλευρά. Στην πλευρά του να μην ηρωοποιήσουμε κανέναν, να μην πολώσουμε το κλίμα.Σεβαστείτε το. Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Δεν μπορεί κανένας να ξεπερνά τα όρια” είπε.

Γεωργιάδης: Ο Καμμένος αποκαλούσε τη σύζυγό σας μέλος της 17 Νοέμβρη

Στον κ. Δρίτσα απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η κριτική της Ν.Δ είχε και τον χαρακτήρα λύπης για όσα εκστομιστήκαν από έναν αξιοπρεπή και ευγενή άνθρωπο.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι ο Δ.Κουφοντίνας επέλεξε να εκβιάσει το κράτος και τη δημοκρατία και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της συνηγόρου του κ. Κούρτοβικ: “Ακούσατε τι είπε; Ότι πρέπει το κράτος να υποχωρήσει για λόγους ασφάλειας κράτους, χώρας και δημόσιας τάξης. Θα βρεθούμε σε συνθήκες απειλής της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Δεν λέει η κα Κούρτοβικ να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή. Απειλεί ευθέως τη δημοκρατία. Εσείς κε Δρίτσα ως βουλευτής δέχεστε η όποια Κούρτοβικ να απειλεί την ελληνική δημοκρατία;” είπε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Δρίτσα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο κ. Δρίτσας κάθισε στα ίδια υπουργικά έδρανα με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος στο βιβλίο του κατονόμαζε ως μέλος της 17 Νοέμβρη την Τασία Χριστοδουλοπούλου, συμβία του κ. Δρίτσα. “Δεν αισθανθήκατε επί 4,5 χρόνια την ανάγκη να σηκωθείτε και να φύγετε από τον άνθρωπο που εξύβριζε την οικογένεια σας. Και θυμηθήκατε τον Μητσοτάκη. Είναι αργά για δάκρυα κε Δρίτσα” είπε.Καταλήγοντας ο Υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι κανείς δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας : “Άλλο το να μη θέλουμε να πεθάνει και άλλο το να δεχθούμε να μας εκβιάζει. Όποιος θεωρεί ότι καταπατούνται τα δικαιώματα του θα πάει στη δικαιοσύνη. Οι εποχές που ο Κουφοντίνας είχε ευνοϊκή μεταχείριση και άλλαζε τους νόμους του κράτους με τον κ. Λάμπρου όπως κατήγγειλε ο Υπουργός σας Πανούσης έχουν περάσει. Τώρα θα επικρατήσει το κράτος δικαίου και όχι το καπρίτσιο” είπε.

Δρίτσας: Τιμώ τα θύματα και τους συγγενείς τους

Στη δευτερολογία του ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε ξανά στη δήλωσή του κατά την οποία ανέφερε ότι τα θύματα ήταν δεξιοί. “Δεν διανοούμαι χρόνια τώρα να προσβάλω κανέναν νεκρό. Εξήγησα ποια είναι η θέση μου με την ανθρώπινη ζωή. Δεν είπα τίποτα παραπάνω από όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του, που λένε ότι η παράταξη μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Το είπα για να πω ότι αντιλαμβάνομαι ακόμα και αίσθημα εκδίκησης από την παράταξη και τους συγγενείς αλλά όχι από την κυβέρνηση. Είναι αυτό προσβολή;” είπε.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.