-->
21.03.2023

Υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό – Πελώνη: Αρχίζει η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα

Πριν κλείσει την εισαγωγική της τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυρία Πελώνη αναφέρθηκε στην υπογραφή, την Παρασκευή, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, σύμβασης για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην HELLINIKON GLOBAL I S.A., και την καταβολή από τον επενδυτή η πρώτη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ για την έναρξη του έργου στο Ελληνικό. «Αρχίζει έτσι -όπως ανέφερε σε σχετική ανάρτησή του ο πρωθυπουργός- η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα. Θα φτάσει τα 8 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών και 75.000 μετά την ολοκλήρωση και στην πλήρη ανάπτυξή της, ενώ θα έχει έως τότε συνεισφορά έως 2,4% στο Α.Ε.Π», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Σήμερα, στις 19:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Κάνουμε Πράξη το Όνειρο» για την παρουσίαση του νέου αναβαθμισμένου Σχολείου.

Αύριο, στις 19:00 θα παραστεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον CEO της Pfizer Albert Bourla και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Την Τετάρτη, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η δεύτερη εντός του Ιουνίου συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης