-->
03.12.2022

Μαγιορκίνης: Δεν θα μειωθούν οι θάντοι στους άνω των 70, όσο μένουν ανεμβολίαστοι

Προειδοποίηση σε όσους άνω των 70 ετών αποφεύγουν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, απηύθυνε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, «η κύρια πηγή, δηλαδή περισσότερο του 70% των θανάτων (στην Ελλάδα), αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 70 ετών. Και δυστυχώς για αρκετό καιρό, και όσο ανθίστανται του συστηματικού και αναμνηστικού εμβολιασμού αυτή η ηλικιακή ομάδα, δεν προβλέπεται η μείωση της θνητότητας -όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλες χώρες».

«Το πιο πιθανό είναι η αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ να γίνει τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε με έμφαση ότι καμία παραλλαγή του ιού δεν είναι αθώα για τους ηλικιωμένους.

Σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον καθηγητή, συνολικά καταγράφηκαν 385 εκατ. μολύνσεις και 5,7 εκατ. θάνατοι με τη νόσο. Μειώθηκαν οι νέες διαγνώσεις κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς καταγράφηκαν 3,3 εκατομμύρια ανά ημέρα μεσοσταθμικά.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μείωση από τότε που ξεκίνησε η «Όμικρον». Οι ασθενείς που καταλήγουν με τη νόσο, όμως, αυξήθηκαν κατά 14%, καθώς καταγράφηκαν περίπου 9.900 θάνατοι ανά ημέρα.

Διαβάστε επίσης