Search
Close this search box.
Search

Μπουρλά στο Φόρουμ Δελφών: Φέτος θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Πριν 2 έτη

Στόχος είναι να έχουμε ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό που θα διαρκεί ένα χρόνο, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία μπορούμε να αναμένουμε εμβόλια και για τον καρκίνο, υπογράμμισε ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε ο κ. Μπουρλά στη συζήτηση με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Παύλο Τσίμα, «έχουμε τα όπλα, τα καινούρια εμβόλια».

Τα επόμενα 1-2 χρόνια είναι πιθανόν να βρούμε εμβόλια για άλλες αρρώστιες με χρήση της τεχνολογίας mRNA. Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια μπορούμε να αναμένουμε εμβόλια για τον καρκίνο και στα επόμενα 2 χρόνια εμβόλια για άλλες ασθένειες σημείωσε.

«Μόνο στην τεχνολογία mRNA σε δύο χρόνια αποκτήσαμε εμπειρία δεκαετίας, γεγονός που θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέες εφαρμογές» εξήγησε ο CEO της Pfizer, επισημαίνοντας τις «αλλαγές που σημειώθηκαν στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι κλινικές έρευνες».

Όπως επισήμανε o κ. Μπουρλά τα μέτρα θα χαλαρώσουν, γιατί η κοινωνία το ζητάει επιτακτικά, καθώς έχουμε θεραπείες, που προκαλούν «αλλαγή του παιχνιδιού». «Όλα αυτά θα μας δώσουν τη ζωή μας πίσω αυτή τη χρονιά» είπε, αν και διευκρίνισε πως ο ιός θα υπάρχει μαζί μας και τα επόμενα χρόνια.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.