Search
Close this search box.
Search

Αυτοκτονία 14χρονου: Σπαρακτικό αντίο των συμμαθητών του – Υποβασταζόμενοι οι γονείς του στην κηδεία – Δείτε εικόνες

Πριν 3 έτη

Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια και λευκές μπλούζες, οι συμμαθητές του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε στο σπίτι του στον Κολωνό βρέθηκαν στο Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων για να τον αποχαιρετήσουν. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν σπαρακτικές.

“Μάκη ζεις. Σε αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε για πάντα”

Αγκαλιασμένοι, με σκυμμένο το κεφάλι, με δακρυσμένα μάτια και με ένα τεράστιο “γιατί” στις συζητήσεις τους, οι συμμαθητές του θέλουν να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά σχετικά με τον χαμό του. Η πλειοψηφία τους πιστεύει ότι ο Μάκης έφθασε στο σημείο της αυτοχειρίας πιεσμένος από το bullying που του έκαναν κάποια άτομα του σχολικού περιβάλλοντος του 54ου Γυμνασίου Αθηνών, αλλά και εξωσχολικοί. Ήδη αρκετά παιδιά έχουν μιλήσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για περιστατικά εκφοβισμού που είχαν στόχο τον 14χρονο, αλλά και για άλλα περιστατικά με θύματα άλλα παιδιά του σχολείου.

Στο στεφάνι του σχολείου τους έγραψαν τη φράση “Μάκη ζεις. Σε αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε για πάντα

Αυτοκτονία 14χρονου: Σπαρακτικό το αντίο των συμμαθητών του - Υποβασταζόμενοι οι γονείς του στην κηδεία [εικόνες]
Κηδεία
Κηδεία
Κηδεία

Υποβασταζόμενοι οι γονείς του

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του 14χρονου Μάκη ήταν οι γονείς του. Υποβασταζόμενοι από συγγενείς συνόδεψαν το μικρότερο παιδί τους στην τελευταία του κατοικία. Συντετριμμένος είναι κι ο αδερφός του 14χρονου, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει το πρόωρο χαμό του αδερφού του.

Τον Μάκη βρήκε απαγχονισμένο η μητέρα του μέσα στο δωμάτιό του. Οι αρχές που αναζητούν το σημείο “πυροδότησης” της ψυχικής επιβάρυνσης του αγοριού, αναμένεται να μιλήσουν και με άλλα άτομα από το περιβάλλον του, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν οδηγήθηκε στην αυτοκτονία μετά από κάποιο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού ή για κάποιο άλλο άγνωστο λόγο. Προς το παρόν φαίνεται να έχουν αποκλείσει σε μεγάλο ποσοστό την περίπτωση ερωτικής απογοήτευσης ή κάποιου επικίνδυνου διαδικτυακού “παιχνιδιού”.

Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν και μετά το άνοιγμα του κινητού τηλεφώνου του 14χρονου και άλλων ηλεκτρονικών ψηφιακών πειστηρίων, που βρίσκονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ..

Κηδεία
Κηδεία
Κηδεία

Βίντεο από κινητά συμμαθητών του με ομαδικούς ξυλοδαρμούς

Βίντεο που έχουν τραβηχτεί από κινητά τηλέφωνα μαθητών στην διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, από το σχολείο του 14χρονου, που πριν από λίγες ημέρες έδωσε τέλος στην ζωή του, προβλήθηκαν στον ΑΝΤ1.

Στα βίντεο έχουν καταγραφεί σκηνές ακραίας βίας, με ομαδικούς ξυλοδαρμούς και επιθέσεις από παιδιά κατά συνομήλικων τους με θεατές άλλους μαθητές.

Σύμφωνα με γονείς και παιδιά, τα σχετικά βίντεο είναι από το σχολείο του 14χρονου και σε κάποια από αυτά “πρωταγωνιστούν” συμμαθητές του, μαζί με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Στην εκπομπή μίλησαν και τρεις μαθήτριες που γνώριζαν τον άτυχο 14χρονο, αναφέροντας πως συχνά βρισκόταν στο στόχαστρο συμμαθητών του ως θύμα bullying, λέγοντας πως άλλα παιδιά τον κορόιδευαν, τον χτυπούσαν και τον ταπείνωναν ενώπιον των άλλων μαθητών του σχολείου.

Σημείωσαν ωστόσο πως ο 14χρονος προτιμούσε να κρύβει και τα σημάδια στο σώμα του και τα σημάδια στην ψυχή του από όσα βίωνε, για αυτό και ήταν σχεδόν πάντοτε χαμογελαστός.

Μια εκ των μαθητριών είπε πως έχει δει πολλές φορές να βγαίνουν μαχαίρια τόσο εντός του σχολείου, όσο και εκτός αυτού, δίνοντας την αίσθηση πως είναι συχνά και γνωστά σε όλους, στα παιδιά αν μη και σε άλλους, τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και μάλιστα τουλάχιστον από την προηγούμενη σχολική χρονιά που συνεχίζονται φέτος.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.