-->
30.01.2023

Δίδυμες πήραν αποζημίωση 1,5 εκατ. δολ. απο κολέγιο γιατί της κατηγόρησαν ότι «έκλεψαν» στις εξετάσεις

Ένα ζευγάρι πανομοιότυπων διδύμων έλαβε αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων από ένα κολέγιο στη Νότια Καρολίνα, το οποίο κακώς κατηγόρησε τις δύο αδερφές ότι εξαπάτησαν σε εξετάσεις. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι απαντήσεις τους ήταν πανομοιότυπες επειδή τα μυαλά τους ήταν συνδεδεμένα.

Η Kayla και η Kellie Bingham, 30 ετών, εγγράφηκαν αρχικά στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας (MUSC) το 2016 για να εκπληρώσουν το όνειρό τους να γίνουν μια μέρα γιατροί.

Τώρα, έξι χρόνια αργότερα, αφού μήνυσαν την ιατρική σχολή για δυσφήμιση, οι δύο αδελφές αποζημιώθηκαν για τη βλάβη της φήμης τους, αφού οι ένορκοι αποφάνθηκαν υπέρ τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν και τα δύο κορίτσια, που ήταν 24 ετών όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το σκάνδαλο, τοποθετήθηκαν στο ίδιο τραπέζι κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής εξέτασης, σύμφωνα με την Kellie.

Όπως είπαν ήταν πρακτικά αδύνατο για εκείνη και την Kayla να βλέπουν η μία την οθόνη του υπολογιστή της άλλης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απόσταση μόλις ενός ή δύο μέτρων μεταξύ τους.

Didymes1

Επίσης, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δίδυμε είχαν εξεταστεί μαζί και είχαν παρόμοια βαθμολογία.

Είχαν λάβει τις ίδιες βαθμολογίες στο SAT(τεστ για την εισαγωγή σε κολλέγιο) παρόλο που είχαν εξεταστεί σε διαφορετικές ημέρες και τοποθεσίες. Μάλιστα στο λύκειο είχαν βαθμολογηθεί με ένα κλάσμα του ενός βαθμού η μία από την άλλη. Και οι δύο είχαν καταγράψει παρόμοιες απαντήσεις στις ερωτήσεις του τεστ από την πρώτη δημοτικού.

Ένας καθηγητής, ο οποίος δίδασκε και τα δύο αδερφές στο κολέγιο πριν από την εγγραφή τους στην ιατρική σχολή, παρατήρησε αυτές τις εντυπωσιακές ομοιότητες και έγραψε γι’ αυτές επιστολή στην οποία τις υπερασπιζόταν. Είπε ότι και οι δυο είχαν δώσει ακριβώς τις ίδιες απαντήσεις – σωστές ή λάθος – σε ένα διαγώνισμα που επέβλεψε το 2012, παρά το γεγονός ότι τα έβαζε να κάθονται στις αντίθετες άκρες της αίθουσας.

Η καθηγήτρια Nancy Segal, ψυχολόγος και γενετίστρια συμπεριφοράς, που ειδικεύεται στη μελέτη των διδύμων στο California State University, Fullerton, ήρθε επίσης να υπερασπιστεί την Kayla και την Kellie και μάλιστα κατέθεσε στο δικαστήριο για λογαριασμό τους.

«Έχουν γενετική προδιάθεση να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε η Segal. «Έχουν ανατραφεί το ίδιο και είναι φυσικοί συνεργάτες στο ίδιο περιβάλλον».Διαβάστε επίσης