Search
Close this search box.
Search

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: Επαφές του Α/ΓΕΕΘΑ με τους ομολόγους του Ισραήλ, Αίγυπτου, Σ. Αραβίας, ΗΑ Εμιράτων, Λιβάνου και Ιορδανίας

Πριν 12 μήνες

Σειρά ιδιαίτερα ενδιαφερουσών τηλεφωνικών συνομιλίων, είχε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ Φλώρος.

Ο αρχηγός μίλησε με τους ομολόγους του σε χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, χώρες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο παίζουν ή μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο της νέας κρίσης στην Γάζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας στρατηγός μίλησε με τον Αντιστράτηγο Osram Asea της Αιγύπτου, τον Υποπτέραρχο H. Ahmed Al Hnaity της Ιορδανίας, τον Αντιπτέραρχο Eissa Saifbin Ablan Al Mazrouei των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Πτέραρχο Fayyadh Bin Hamed Al-Ruwailli της Σαουδικής Αραβίας και τον Στρατηγό Joseph Aoun του Λιβάνου.

Η συζήτηση , όπως ήταν φυσικό αφορούσε τα ζητήματα ασφάλειας μετά την νέα κρίση στην περιοχή και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή.
Παράλληλα, ο στρατηγός Φλώρος, επικοινώνησε με τον με τον Αρχηγό των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) Αντιστράτηγο Herzi Halevi, στον οποίο εξέφρασε τόσο την συμπαράσταση σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς αλλά παράλληλα επισήμαινε και την ανάγκη ανθρωπιστικής προστασίας όλων των αμάχων.

Τόσο με τον Ισραηλινό αρχηγό , όσο και με τους υπολοίπους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεχής επικοινωνία και εκτίμηση της κατάστασης , όπως αυτή θα διαμορφώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας Α /ΓΕΕΘΑ , έχει συναντηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρκετές φορές με τους αρχηγούς (ή προκάτοχους τους) είτε σε επισκέψεις του ιδίου στις χώρες τους , είτε όταν αυτοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα και έχει διατηρηθεί με όλους μια συνεχή και καλή επικοινωνία και στενές σχέσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αρχηγό των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος μάλιστα είχε προγραμματίσει να βρίσκεται στην Αθήνα, την περασμένη εβδομάδα για επίσημη επίσκεψη , που όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των γεγονότων στην περιοχή.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.