Search
Close this search box.
Search

Εντολή από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

Πριν 2 μήνες

Το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα, να ανοίξει το πέρασμα για να περάσει η βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, να επιτρέψει την είσοδο στη Γάζα σε παρατηρητές και να δώσει εξηγήσεις για τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει τη γενοκτονία.

Μετά από αίτημα της Νότιας Αφρικής που ζήτησε έκτακτα μέτρα κατά του Ισραήλ, ο πρόεδρος του ΔΔΔ ανακοίνωσε την απόφαση για το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του σώματος ανακοίνωσε ότι τα προσωρινά μέτρα που διατάχθηκαν από το Δικαστήριο τον Μάρτιο δεν αντιμετώπισαν πλήρως την κατάσταση στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, και επομένως πληρούνται οι προϋποθέσεις για νέα εντολή έκτακτης ανάγκης.

Ο Ναουάφ Σαλάμ, επικεφαλής του Διεθνούς Δικαστηρίου, είπε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα “επιδεινώθηκε περαιτέρω” από την τελευταία δικαστική απόφαση του Μαρτίου.

Εντολή από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα

Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ράφα χαρακτηρίζεται πλέον ως “καταστροφική”, πρόσθεσε.

“Τα προσωρινά μέτρα που ελήφθησαν δεν αντιμετωπίζουν πλήρως τις συνέπειες της αλλαγής της κατάστασης”, αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση της Χάγης και για αυτό τον λόγο διατάσσει τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα.

Επίσης, το Δικαστήριο δίνει εντολή στο Ισραήλ να αναφέρει, εντός ενός μηνός, την πρόοδό του στην εφαρμογή των μέτρων που διέταξε.

Το Reuters αναφέρει ότι έξω από το δικαστήριο, μια μικρή ομάδα φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών κυμάτισαν σημαίες ζητώντας μια ελεύθερη Παλαιστίνη.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες της υπόθεσης για γενοκτονία ως αβάσιμες, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι οι επιχειρήσεις του στη Γάζα είναι αυτοάμυνα και στοχεύουν τους μαχητές της Χαμάς που επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.