Search
Close this search box.
Search

Λατινοπούλου όπως …Μελόνι: Αντίγραφο της πρωθυπουργού της Ιταλίας αλά ελληνικά βλέπει το Politico

Πριν 2 μήνες

“Η Ελλάδα στέλνει τη δικη της Μελόνι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” είναι το σχόλιο που κάνει το Politico για την εκλογή της προέδρου του νεότευκτου κόμματος “Φωνή της Λογικής”, Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Το ευρωπαϊκό ΜΜΕ παρατηρεί ότι το εκλογικό ποσοστό που καρτόρθωσε να πάρει η Λατινοπούλου και να εξασφαλίσει την είσοδό της στο ευρωκοινοβούλιο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη των ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα η Λατινοπούλου χαρακτηρίζεται μια αμφιλεγόμενη πολιτική αρχηγός και το ρεπορτάζ παρουσιάζει ποια είναι και ποιες είναι οι θέσεις της. “Η 33χρονη αποπέμφθηκε από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2022, μετά από τα αρνητικά σχόλια που είχε κάνει κατά παχύσαρκων ανθρώπων τα οποία συνιστούσαν διακρίσεις”, γράφει το Politico.

Και προσθέτει ότι η Λατινοπούλου τάσσεται κατά των αμβλώσεων, εκφράζει αντιμεταναστευτικές θέσεις και επιθυμεί να διωχθούν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που είναι εργαζόμενοι στη δημόσια εκπαίδευση.

Από τα πεπόνια στο καρπούζι

Από το δημοσίευμα του Politico δεν διαφεύγει ένα βίντεο που ανάρτησε το Σάββατο η Λατινοπούλου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook στο οποίο αντιγράφει την ομοϊδεάτισσά της, πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Αν η Μελόνι είχε εμφανιστεί μία μέρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία με δύο πεπόνια αυτρολαριζόμενη καθώς το επώνυμό της στα ιταλικά σημαίνει “πεπόνι”, η Λατινοπούλου εμφανίστηκε την παραμονή των ευρωεκλογών με ένα καρπούζι κι ένα μαχαίρι για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι “μπορούν να κρατούν και το μαχαίρι και το καρπούζι”.

Ποιά είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους γονείς της, που είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί, στα δύο μικρότερα αδέρφια της, αλλά και στον παππού της, τον παπά Βλάσση, που κατάγεται από τα ακριτικά Βρυσικά του Έβρου.

Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το τένις, κερδίζοντας πανελλήνια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ ήταν πολύ καλή μαθήτρια. Πέρασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. χωρίς να χρησιμοποιήσει, όπως λέει, τα μόρια που είχε από τον πρωταθλητισμό, τον οποίο και εγκατέλειψε το 2013 ύστερα από σοβαρό τραυματισμό.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονήτρια τένις στα 18 της και έως ότου τελείωσε τις σπουδές της στη Νομική, για να ασκήσει στη συνέχεια το δικηγορικό επάγγελμα.

Τον Φεβρουάριο του 2018 άρχισε την καμπάνια “Macedonian products made in Greece” προκειμένου να προωθηθούν τα Ελληνικά Μακεδονικά Προϊόντα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.