Εγινε στη Βουλή, η κλήρωση για τα ονόματα των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος – για την υπόθεση του “μπαζώματος” του τόπου της τραγωδίας στα Τέμπη – που αποδίδεται στον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.
Από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι:
Φωτεινή Μηλιώνη (τακτικό μέλος)
Αλεξάνδρα Αποστολάκη (τακτικό μέλος)
Ερατώ Κολέση (αναπληρωματικό μέλος)
Από τα μέλη του ΣτΕ κληρώθηκαν οι εξής:
Ιωάννης Δημητρακόπουλος (τακτικό μέλος)
Χρήστος Παπανικολάου (τακτικό μέλος)
Δημήτριος Μακρής (αναπληρωματικό μέλος)
Η κλήρωση συνεχίζεται με τα μέλη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κλήρωση του προσώπου που θα ασκήσει καθήκοντα εισαγγελέα. Η κληρωτίδα έβγαλε το όνομα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη ως τακτικό μέλος.
Εκείνη τη στιγμή η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η Γεωργία Αδειλίνη έχει κώλυμα καθώς συνταξιοδοτείται με τον Νικήτα Κακλαμάνη να της απαντάει ότι γι’ αυτό υπάρχει και το αναπληρωματικό μέλος, το οποίο είναι ο Αναστάσιος Σκαράς
Παρέμβαση Κωνσταντοπούλου
Προτού ξεκινήσει η κλήρωση υπήρξε παρέμβαση από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για τη διαφάνεια της διαδικασίας. «Δεν έχουμε εικόνα πως θα εγγυηθείτε τη διαύγεια της διαδικασίας», είπε προς τον Πρόεδρο της Βουλής που επιβλέπει την κλήρωση, ενώ σχολίασε πως λόγω κωλύματος δεν θα έπρεπε να είναι στην λίστα των δικαστικών το όνομα του αδελφού του υπουργού Δικαιοσύνης, Βασίλειος Φλωρίδης.

«Είναι στην αίθουσα 6 κόμματα, μόνον εσείς αμφισβητείτε την αντικειμενικότητα της κλήρωσης κι αυτό είναι προσβολή για τα υπόλοιπα κόμματα», της απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της κλήρωσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου πως δεν βλέπει τα ονόματα με τον Πρόεδρο της Βουλής να σχολιάζει: «Βάλτε τηλεσκόπιο».



