-->
30.04.2024

Συνάντηση Καραγιάννη-Τζιτζικώστα με επίκεντρο τα έργα Υποδομών στην Κ. Μακεδονία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στα έργα που «τρέχουν» με ραγδαίους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη, όπως το Μετρό και το Fly Over αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στο νέο κτίριο της περιφέρειας.
Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (17/2) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη. Οι δύο άντρες κατά τη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά για το πρόγραμμα έργων που υλοποιείται στην Κεντρική Μακεδονία.

«Η επιτυχία της υλοποίησης έργων οφείλεται στην άψογη συνεργασία Υπουργείου-Περιφέρειας»

«Με τον Περιφερειάρχη και φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε διεξοδικά για το μεγάλο πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αγγίζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών και φυσικά περιλαμβάνει και εμβληματικά έργα που μεταμορφώνουν την περιοχή.

Η επιτυχία, όμως, αυτού του σχεδιασμού μας αποδεικνύει και την αξία της ειλικρινούς συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί κανένας κεντρικός προγραμματισμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή και την έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Θέλω, λοιπόν, με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω και δημόσια τον Περιφερειάρχη για την ειλικρινή συνεργασία του, τις προτάσεις και τις ιδέες του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτή τη συγκυρία Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να συλλειτουργούν για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Καραγιάννης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία πήρε μέρος και ο Αντιπεριφερειαρχης Υποδομών, κ. Πάρης Μπίλιας, αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκε και η υλοποίηση του δρόμου Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, τον οποίο εκτίμησε ο υφυπουργός ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα βρεθεί ανάδοχος του έργου και αρχές του 2024 θα ακούμε αρχίσει τα έργα.



Διαβάστε επίσης