-->
03.12.2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι ποτέ σε έναν γάμο όλα ρόδινα… – Τι είπε για Λαζόπουλο και «Αρβύλα»

Στη Σοφία Τουντούρη και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός μίλησε για τα παιδιά του, τον Περσέα που πάει πρώτη Λυκείου και τον 6χρονο Αλκαίο.

«Είμαστε πολύ αγαπημένοι. Ο Περσέας μιλάει άριστα αρχαία ελληνικά, ξέρει καταπληκτική μυθολογία και καταπληκτική ιστορία. Ο Αλκαίος μιλάει επίσης, αρχαία ελληνικά, αν τον ρωτήσεις ξέρει απέξω και μυθολογία!

Το τελευταίο βιβλίο που έδωσα στον Περσέα ήταν το 1984 του Τζορτζ Όργουελ. Με τον Αλκαίο διαβάζουμε τους μύθους του Ηρακλέους, Χάρι Πότερ, τους μύθους του Αισώπου. Αλλά περνάμε πολύ χρόνο μαζί, παίζουμε Uno, βλέπουμε Netflix, παίζουμε τένις».

Στην ερώτηση αν τον παρακολουθούν στην τηλεόραση είπε:

«Ο μεγάλος μου γιος με έχει δει πάρα πολλές φορές. Ο μικρός μια φορά μού είχε πει κάτι πολύ αστείο: «Μπαμπά, θέλω να μου βάλεις και εμένα Skype». Πρέπει να σας πω ότι ο Αλκαίος μιλάει με τους φίλους του μέσω Viber. Οπότε τον ρώτησα γιατί χρειάζεται και Skype. Και μου είπε: «Θέλω και Skype για να βγαίνω στην τηλεόραση όπως εσύ». Με έβλεπε εμένα που έβγαινα από το σπίτι μέσω Skype στην τηλεόραση και ήθελε και εκείνος!».

Άρα ο Αλκαίος είναι έτοιμος να ακολουθήσει τα δικά σας βήματα;

Τα παιδιά είναι ελεύθερα να κάνουν αυτό που θέλουν.

Η κοινή ζωή με την Ευγενία Μανωλίδου

Η κυρία Μανωλίδου ανεβάζει καθημερινά βίντεο στο Instagram μυώντας τους ακολούθους της στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Της δώσατε συμβουλές;

Η Ευγενία ξέρει από τηλεόραση δεν χρειάζεται συμβουλές.

Θα τη βλέπατε να επιστρέφει στην τηλεόραση;

Όχι, δεν νομίζω να την ενδιαφέρει καθόλου αυτό.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογένειας και της συντρόφου για έναν πολιτικό που έχει τόσο δύσκολη καθημερινότητα;

Ο ρόλος της οικογένειας είναι σημαντικός για όλους. Είναι η σταθερότητα στη ζωή σου. Κάτι που πρέπει να στηρίζεις και να σέβεσαι

Στο ζευγάρι υπάρχουν τριγμοί όταν η καθημερινότητα έχει τόσες δυσκολίες;

Δεν είναι ποτέ σε έναν γάμο όλα ρόδινα, αν αυτό εννοείτε. Πάντα το ζευγάρι έχει τα πάνω του και τα κάτω του.

Και τι είναι αυτό που τελικά κρατάει τη σχέση δυνατή και δεμένη;

Νομίζω ότι αν καταφέρνεις στις βασικές γραμμές να μπορείς να συνεννοηθείς με τον άλλο και δεν υπάρχει καταπίεση και τυραννία, όλα πάνε καλά.

Ο Λάκης Λαζόπουλος και όσοι τον σατιρίζουν

Όταν σας σατιρίζουν (το Luben, οι Ράδιο Αρβύλα) πώς αντιδράτε; Κάποιες φορές ανεβάζετε αποσπάσματα και στους λογαριασμούς στα social media και φαίνεται να το απολαμβάνετε.

Όταν αποφασίζεις να είσαι δημόσιο πρόσωπο, θα σε σατιρίζουν. Αν είσαι και συχνά στα media, όπως εγώ, σε σατιρίζουν ακόμη περισσότερο. Δεν είναι πάντοτε δίκαιη η σάτιρα αλλά είναι απολαυστική.

Υπάρχουν όρια στον δημόσιο σχολιασμό, στη σάτιρα;

Αν κάποιος κάνει χιούμορ, δεν πρέπει να προσβάλλει ευαίσθητες χορδές του ανθρώπου που σατιρίζει. Είναι αλήθεια πως τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Από τη σάτιρα όλων αυτών των ετών, που νομίζω ότι έχω δεχτεί από όλους, η μόνη που με έχει ενοχλήσει στα αλήθεια ήταν του Λαζόπουλου: ήταν χυδαία και ξεπερνούσε όλα τα όρια.

Μιλήσατε ποτέ μαζί του για αυτό;

Όχι και ούτε θέλω να μιλήσω ποτέ. Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και σε πολύ κόσμο που δεν είχε τη δύναμη να αμυνθεί.


Διαβάστε επίσης