Search
Close this search box.
Search

Αφιέρωμα στον Pierre Cardin στο Φεστιβάλ Μόδας του Μαυροβουνίου

Πριν 4 έτη

Η επίδειξη μόδας του γαλλικού οίκου Pierre Cardin ήταν κεντρικό γεγονός στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μόδας στο Porto Montenegro, πολυτελές θέρετρο στο Τίβατ του Μαυροβουνίου που επιδιώκει να εδραιωθεί και ως πολιτιστικός κόμβος.

Ο οίκος μόδας με έδρα το Παρίσι παρουσίασε περίπου 80 σχέδια για γυναίκες και άνδρες σε έναν τεράστιο υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων που φιλοξενεί επίσης vintage υποβρύχια. Περίπου 1.500 καλεσμένοι παρακολούθησαν τη διήμερη εκδήλωση μόνο με πρόσκληση. Η ελίτ της χώρας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διάσημοι όπως ο ήρωας του ποδοσφαίρου στο Μαυροβούνιο, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, η Ντιγιάνα Τζόκοβιτς, μητέρα του σούπερ σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς και το μοντέλο και ηθοποιός από το Μεξικό, Πατρίσια Γκλόρια Κοντρέρας ήταν μεταξύ των προσεκλημένων.

Την εισαγωγή στην επίδειξη – αφιέρωμα στον αείμνηστο Γάλλο μόδιστρο Πιερ Καρντέν έκανε η βιολονίστρια Βέριτσα Τσουλίκοβιτς με τη σύνθεση «Libertango» ενός άλλου ειδώλου, αλλά της μουσικής, του Άστορ Πιατσόλα. Πίσω της εναλλάσσονταν φωτογραφίες του Πιερ Καρντέν από την παιδική ηλικία, τα νεανικά του χρόνια και τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του.

Στην επίδειξη, ωδή στον Καρντέν παρουσιάστηκαν ποπ αρτ δημιουργίες του, φουτουριστικά, διαστημικά και εμπνευσμένα από φύση σύνολα. Οι δημιουργίες ήταν από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, ένα μείγμα από μετάξι και ίνες λωτού, οργανικό βαμβάκι και λεπτομέρειες από το διάστημα και την επιστημονική φαντασία και βινύλιο.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να δει την κληρονομιά που άφησε στον κόσμο ο Pierre Cardin, τζάκετ, παλτό, φορέματα, φούστες, παντελόνια και κοστούμια, αλλά και το όραμα του ανιψιού του, Ροντρίγκο Μπασιλικάτι Καρντέν, προέδρου και καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.