-->
14.04.2024

Αγωνία για τον 14χρονο που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Παίδων

Ώρες αγωνίας ζουν τα μέλη της οικογένειας και οι οικείοι του 14χρονου μαθητή από την περιοχή της Άρτας, ο οποίος την παραμονή των Χριστουγέννων, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε να δίνει μάχη για την ζωή του.

Από ρήξη ανευρύσματος η εγκεφαλική αιμορραγία

Ο μικρός μαθητής από την Άρτα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με αεροσκάφος. Το παιδί είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του για να πει τα κάλαντα, όπως κάνουν τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του. Λίγη ώρα αργότερα όμως έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για την οικογένειά του.

Του τοποθετήθηκε βαλβίδα στον εγκέφαλο

Ο 14χρονος υπέστη ρήξη ανευρύσματος την ώρα που έλεγε τα κάλαντα, ενώ στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, προτού φύγει αεροπορικώς για την πρωτεύουσα, του τοποθετήθηκε βαλβίδα στον εγκέφαλο.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα το οποίο εφημέρευε και αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς.

Αερογέφυρα ζωής

Στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου υπεβλήθη σε επέμβαση από τους νευροχειρουργούς καθώς είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Το μεσημέρι και με την συνδρομή του ΕΚΑΒ στήθηκε αερογέφυρα ζωής και με αεροπλάνο που έφτασε στα Ιωάννινα το παιδί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

 Διαβάστε επίσης