-->
04.12.2023

Εύβοια: Ακαρπες οι έρευνες για το ελικόπτερο που κατέπεσε – Θα συνεχιστούν το πρωί

Υπό δύσκολες συνθήκες, στην παραλία του Αχλαδίου, στη βόρεια Εύβοια, οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου Α–109, το οποίο κατέπεσε για άγνωστο λόγο, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών προς τον Βόλο.

Οι έρευνες είναι άκαρπες μέχρι στιγμής και διακόπηκαν για να συνεχιστούν το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Στην επιχείρηση, για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου αλλά και του χειριστή του, που φαίνεται συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάδη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο aegean hawk του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και παραπλέοντα σκάφη.

Τις έρευνες δυσχεραίνουν τόσο οι κακές καιρικές συνθήκες, όσο και τα φερτά υλικά που έχουν συγκεντρωθεί στη θάλασσα, λόγω της πλημμυρών από την κακοκαιρία. Η όλη κατάσταση κάνει το νερό της θάλασσας θολό και δεδομένου του ότι το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, ο εντοπισμός τυχόν συντριμμιών καθίσταται δύσκολος.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου ήταν έμπειρος, καθώς υπηρετούσε στην Αεροπορία Στρατού και σύμφωνα με πληροφορίες πετούσε agusta bell 109.

Στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι της Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ενημέρωσε το κέντρο ελέγχου για τις κακές καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια χάθηκε η μεταξύ τους επικοινωνία.

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το βάθος στο σημείο που είδε αυτόπτης μάρτυρας ότι έπεσε το ελικόπτερο είναι κοντά στα 40 με 50 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς εκεί καταλήγει και όλο το νερό που κατεβαίνει από τους χείμαρρους, οπότε μέσα στη θάλασσα το νερό είναι θολό. Η ορατότητα και στην επιφάνεια και στον βυθό είναι περιορισμένη «Έτσι λοιπόν μόνο με τα ειδικά μέσα που έχει το ελικόπτερο αλλά και τα σκάφη του Λιμενικού θα μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιον όγκο στο βάθος της θάλασσας που μπορεί να είναι το ελικόπτερο. Δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να έχει παρασυρθεί και από τα ορμητικά νερά που χύνονται. Δεν υπάρχει και η ορατότητα για να μπορέσει κάποιος να κάνει πιο εύκολα αυτή την επιχείρηση»Διαβάστε επίσης