-->
24.09.2023

Ακάρ: Να μοιραστούμε δίκαια τα πλούτη του Αιγαίου

Αιχμές κατά της Ελλάδας, άφησε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγορώντας την ότι «προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και επιθετικές συμπεριφορές», ενώ η Τουρκία, όπως ανέφερε, «η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν» και αναζητάει την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ακάρ επιτέθηκε εκ νέου στους Έλληνες πολιτικούς αναφέροντας πως «ορισμένοι, ειδικότερα, επιδεικνύουν μια εξαιρετικά επιθετική στάση και ρητορική απέναντι στην Τουρκία λόγω των εσωτερικών πολιτικών τους θεμάτων» και ότι «η Ελλάδα είναι κακός γείτονας και κάνει πράγματα για να θολώσει τα νερά και να μπερδέψει τα πράγματα».

Σημείωσε δε πως «εμείς, όμως, είμαστε πολύ ψυχροί απέναντί τους. Κάνουμε υπομονετικά ό,τι μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας» και χαρακτήρισε ευχάριστο το ότι «κάποιοι λογικοί Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι στρατηγοί αρχίζουν τώρα να βλέπουν την αλήθεια».

Ευχήθηκε να εγκαταλείψουν οι Έλληνες πολιτικοί «το συντομότερο δυνατό αυτές τις πρωτοβουλίες, που βλάπτουν και τον ελληνικό λαό και να επιλυθούν τα προβλήματα με διαπραγματεύσεις, με ειρηνικά μέσα και μεθόδους».

Ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θέλει το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα φιλίας και ότι ο πλούτος του Αιγαίου να μοιράζεται δίκαια τόνισε πως «με κάθε ευκαιρία καλούμε την Ελλάδα να συναντηθεί μαζί μας για να λύσουμε τα προβλήματα» γιατί «ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότερο από αυτά που έκαναν αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί».

«Έχουμε εκφράσει σε κάθε ευκαιρία ότι είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους για το θέμα αυτό και συνεχίζουμε να το κάνουμε», επισήμανε.

Χαρακτήρισε την Τουρκία ως έναν «εξαιρετικά ισχυρό, ασφαλή και αποτελεσματικό σύμμαχο». «Θέλουμε όλοι να το βάλουν αυτό στο μυαλό τους» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς σε θέση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τους νόμους τόσο των ιδίων όσο και των Κυπρίων αδελφών μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ούτε γι’ αυτό».Διαβάστε επίσης