-->
11.08.2022

Ακόμη ένας νεκρός εντοπίστηκε στο Euroferry Olympia – Στους 8 οι αγνοούμενοι

Ακόμη ένας νεκρός, ο τρίτος κατά σειρά, εντοπίστηκε από άντρες της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια των σημερινών ερευνών, στο γκαράζ του δεύτερου καταστρώματος, δίπλα από φορτηγό, εντός του εσωτερικού του πλοίου Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας την περασμένη βδομάδα.

Η σορός του θύματος είναι απανθρακωμένη και γίνονται προσπάθειες ανάσυρσής του. Οι έρευνες των πυροσβεστών θα συνεχιστούν, ενώ ενδέχεται σήμερα να δοκιμάσουν να ανοίξουν και την μπουκαπόρτα αν οι συνθήκες (θερμοκρασίες και συγκεντρώσεις τοξικών αερίων) το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, ένας ακόμη άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός στο γκαράζ του Euroferry Olympia. Το πτώμα εντοπίστηκε στο δεύτερο κατάστρωμα του πλοίου, εκτός οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αστακού την Τετάρτη, από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας και στο εσωτερικό του δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο μεγάλη ποσότητα καπνού.

Πλέον, ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται σε 8. Η διαδικασία των ερευνών προχωρά, ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό του πλοίου και προκειμένου να μην υπάρξει μία νέα αναζωπύρωση της φωτιάς.


Διαβάστε επίσης