-->
07.07.2022

Αλ. Χαρίτσης: Μέτρα τώρα για τις εκρηκτικές αυξήσεις

«Οι κυβερνήσεις οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα και όχι να παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις» δήλωσε σε συνέντευξή του o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στο «Kontra Channel», ανέφερε ότι «Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ενώσεις καταναλωτών, τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικοί φορείς είχαμε προειδοποιήσει ήδη από την άνοιξη για το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά» συνέχισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντάς ότι «από τον Ιούλιο έχουμε καταθέσει σχετική επερώτηση στην Βουλή, ακριβώς για να καταδείξουμε την κρισιμότητα του ζητήματος».

«Δυστυχώς η κυβέρνηση κώφευσε στις εκκλήσεις μας, με αποτέλεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ένα κύμα αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, τις πρώτες ύλες αλλά και στην ενέργεια» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι  «η χώρα μας για πρώτη φορά έχει το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη». «Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο πληθωρισμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός. Τι θα συμβεί με την ακρίβεια όταν προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο;» διερωτήθηκε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να στήσει ένα  success story στην ΔΕΗ αυξάνοντας τις τιμές του ρεύματος»,  «σε βάρος των καταναλωτών και του συνόλου της οικονομίας».

«Απαιτείται ρύθμιση και σοβαρός έλεγχος στην για την πάταξη της αισχροκέρδειας», όπως και «ανασχεδιασμός της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να λειτουργήσει  προς όφελος των καταναλωτών και όχι των γαλάζιων ‘golden boys’», είπε.

«Έστω και στο ‘και πέντε’, η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει πίσω την εμμονή της στην μη παρέμβαση του κράτους και στις επικοινωνιακές λογικές και να λάβει μέτρα για τις εκρηκτικές αυξήσεις που πλήττουν ασύμμετρα τις τα λαϊκά στρώματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ασθενέστερους συμπολίτες μας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Διαβάστε επίσης